Amazon Alexa a kedvenc előadóinkra is figyel

Kapcsolódó cikkek

Amazon Alexa a kedvenc előadóinkra is figyel

Amazon Alexa a kedvenc előadóinkra is figyel

szórakozás

1 perc

A virtuális asszisztensek funkciói folyamatosan bővülnek. Zenehallgatás terén az egyik ilyen pluszfunkció, hogy „megkérhető” az Amazon Alexa, hogy kövesse a kedvenc előadókat, és állítson be hangértesítést az új dalok vagy albumok megjelenéséhez.

Az Amazon Music értesítései (vagyis eredeti nevén a New Release Notifications) az Alexán keresztül értesíti a feliratkozókat az új kiadványokról. Megfelelő beállítás esetén az Amazon Echo okoshangszórón a fénygyűrű sárgán világít, amint kijön egy új dal. Az értesítéseket az Amazon Music iOS és Android appjain keresztül is kiküldik.

A felhasználók megkapják a lehetőséget, hogy az értesítés érkezése után egyből meghallgathassanak egy új dalt vagy akár egy új albumot, sőt még az is lehet, hogy az indításkor egy előre felvett üzenetet is meghallgathatnak magától az előadótól.

De arra is van lehetőség, hogy a feliratkozók anélkül fedezzenek fel maguknak új előadókat, hogy tudnák az adott zenész vagy együttes nevét. Ha valaki egy neki különösen tetsző számot talál egy lejátszási listán, megkérheti a digitális asszisztenst, hogy kövesse az adott előadót, és állítson be értesítéseket az új megjelenéseihez. Ehhez angolul azt kell neki mondani, hogy „Alexa, kövesd ezt az előadót az Amazon Musicon”, vagy „Alexa, tudasd velem, ha ennek az előadónak új albuma jelenik meg.”

Mobileszközön keresztül pedig annyi a felhasználó feladata, hogy az applikáción belül beállítsa az együttes neve mellett található „követés” funkciót, és már várhatja is az értesítéseket.

Forrás: