Új okoshangszóróval rukkol elő a Bose

Kapcsolódó cikkek

Új okoshangszóróval rukkol elő a Bose

Új okoshangszóróval rukkol elő a Bose

szórakozás

1 perc

A készülék Amazon Alexával és a Google asszisztensével is kompatibilis.

A Bose vezeték nélküli hangszórói eddig inkább a kedvezőbb árfekvésű kategóriát erősítették, ezzel teremtve versenyhelyzetet a többi között a JBL és a hasonló vállalatok számára. A nem túl fantáziadús elnevezésű Portable Home Speaker (vezeték nélküli, hordozható, otthoni hangszóró) megjelenésével azonban most úgy tűnik, a gyártó a prémium kategóriás áruk piacára is szeretne betörni.

Természetesen ennek megvan a maga ára: a 349 dolláros (átszámítva körülbelül 105 ezer forintos) árcédula ezt jól mutatja. Az új okoshangszóró forgalmazása szeptember 19-én indul.

A virtuális asszisztensek tekintetében a Bose továbbra is „diplomatikus” megközelítést alkalmaz, mivel az új, beépített mikrofont tartalmazó termék kompatibilis mind a Google Assistant, mind az Amazon Alexa megoldásokkal.

Továbbá az integrált AirPlay 2 és a Spotify Connect funkcionalitásnak köszönhetően alapjában véve a legtöbb okosalkalmazással is együttműködik. Kivételt képez viszont ezalól a Bixby, ami azt jelenti, hogy az eszköz vélhetően nem lesz képes például az intelligens hűtőszekrényekkel kommunikálni.

A Portable Home Speaker tetején több gomb is található, beleértve a mikrofonnémító funkciót és a hangerő-szabályozást is. A tetején egy fogantyú található az egyszerű hordozhatóság jegyében. A készülék IPX4-es vízállósági besorolással rendelkezik.

Ez  a minősítés jelzi a többi között a por elleni védelmet. A hangsugárzó továbbá biztonságosan védett a véletlenül ráfröccsenő vízzel szemben (például egy medence partján, eleredő esőben, autómosás közben, konyhai munkáknál stb.). A vízbe merüléstől azonban mindenképpen óvni kell.

 

Forrás: