Kínába is megérkezik a HoloLens

Kínába is megérkezik a HoloLens

Kínába is megérkezik a HoloLens

szórakozás

2 perc

A Microsoft Kínában is elérhetővé teszi a „vegyes valóságon” alapuló headsetjüket, a HoloLens-et. Ezzel újabb lökést kaphat a Mixed Reality piaca.

Még tavaly márciusban kezdték el tesztelők rendelkezésére bocsátani a holografikus headsetet, először természetesen az Egyesült Államokban és Kanadában, majd Ausztráliában, Angliában, Írországban, Franciaországban és Németországban is, az újabb cél pedig a Távol-Kelet. 

IoT-ben utazik a Microsoft

A hivatalos kínai honlapon már előrendelhető az üzleti és a fejlesztői csomag. Azonban ezeket a csomagokat átlagfogyasztók nem igényelhetik, még az üzleti felhasználóknak is külön kérdőívet kell kitölteniük, hogy lefoglalhassák. Az eszközt ráadásul egyelőre csak angol nyelvű útmutatókkal együtt szerezhetik meg az érdeklődők.

A Microsoft HoloLens fejlesztését az emeli ki a piacról, hogy a cég a Mixed Reality („vegyes valóság”) technológia kialakítója, mely sokkal fejlettebb megoldásokat tesz lehetővé, mint vetélytársai. A vállalat a más fejlesztők által virtuális (VR) vagy kiterjesztett valóságnak (AR) nevezett, különállóként kezelt technológiákat ugyanazon megoldás két végletének tartja, és szakembereik az egyik terén szerzett tapasztalatokat fel tudják használni a másik tökéletesítéséhez.

Míg a VR teljes körű virtuális élményt jelent, az AR a valós környezeten alapszik, és csak kiegészíti azt virtuális elemekkel. Az MR a két megoldást kombinálja, sokkal reálisabb virtuális képet olvasztva a valóságosba, mint az AR-technológia, így a felhasználók teljesen bele tudnak merülni a fél-virtuális világba.

A fejlesztők szerint csak nagyon halvány vonal választja el az MR-t és az AR-t, és a cégek pontosan ezt a halvány különbséget fogják hangsúlyozni reklámkampányuk során, mivel a háromfajta megközelítés között már most nagy a verseny.

A hétköznapi vásárlók számára még nem tiszták ezek a terminológiák, de a cégek közötti intenzív verseny gyorsan hozzászoktat majd mindenkit ezekhez a fogalmakhoz. Az egyik hatalmas kezdőlépés pedig a HoloLens megjelenése a kínai piacon, amely a cég szerint jelenleg a legnagyobb VR-felvásárló piac.

Forrás: ReadWrite