A Csillagok háborújában is helyt állna az új minidrón

A Csillagok háborújában is helyt állna az új minidrón

A Csillagok háborújában is helyt állna az új minidrón

szórakozás

2 perc

Sci-fi forgatás díszletei közt érezheti magát az, aki alaposabban is szemügyre veszi a Parrot legújabb drónjait. Az egyik követi a hagyományos propelleres irányvonalat, a másik viszont a rögzített szárnyú repülők előnyeit próbálja hasznosítani.

A Swing névre keresztelt kisméretű repülő függőleges irányban száll fel, és halad egyik ponttól a másikig. Ha viszont a tulajdonosa előrefelé tolja a botkormányt, akkor a repülő szerkezet előre billen, és a szárnyaknak köszönhetően a mozgása is egy valódi repülőgépére emlékeztet.

Ebben az üzemmódban a drón szinte a megszólalásig hasonlít a Csillagok Háborúja filmekből már jól ismert X-szárnyú űrvadászgépekre. A TechCrunch újságírója egyébként úgy értesült, hogy cégen belül a projekt fedőneve stílusosan valóban X-Wing volt.  

Henri Seydoux, a cég vezérigazgatója szerint a Swinget kifejezetten otthoni, kertbeli reptetésre fejlesztették ki. Az innovatív modellnek ugyanakkor az az előnye is megvan, hogy jóval könnyebb irányítani, mint a többi tradicionális minidrónt, ugyanis sokkal stabilabb. „Még saját magam is el tudom navigálni” – jelentette ki a vezérigazgató, aki az összehasonlítás kedvéért megemlítette azt is, hogy biciklizni ugyan tud, viszont a görkorcsolyázás meghaladja a képességeit.

Az új modellek a rádiós megoldásokkal ellentétben Bluetooth-on keresztül kommunikálnak, a játékkonzolok játékpadjaira emlékeztető távirányító pedig a készlet részét képezi. A fejlesztőcég szerint a minidrón 90 méteres magasságba emelkedve sem veszíti el a kapcsolatot a vezérlőegységgel. Az X-szárnyú szerkezethez most 155 dollárért – átszámolva mintegy 43 ezer forintért – lehet hozzájutni a francia vállalat honlapján. 

A Parrot mérnökei emellett sem tétlenkedtek, a sajtó képviselői a konferencián a Mambo nevű, jóval hagyományosabb kvadrokoptert is megnézhették. Ennek az ára valamivel alacsonyabb, így átszámítva 36 ezer forint körül mozog. Érdemes hozzátenni, hogy a kulisszák mögött a fejlesztők jó pár szenzorral is megpakolták a drónokat, ideértve a gyorsulásmérőket, valamint a nyomás- és ultrahangos érzékelőket. A tervek szerint mindkét modell már ebben a hónapban meg fog érkezni a megrendelőkhöz. 

Forrás: TechCrunch