Star Wars: a drón legyen veled!

Star Wars: a drón legyen veled!

Star Wars: a drón legyen veled!

szórakozás

1 perc

A távirányítású kamerás repülők egyre több bosszúságot okoznak nemcsak a légitársaságoknak, hanem a filmkészítőknek is. A Csillagok Háborúja alkotói érdekes módon próbálják orvosolni a problémát.

A népszerű filmsorozat hetedik részének bejelentése után minden rajongó azt kereste, hogyan juthatna sokat érő információmorzsákhoz a díszletekről, szereplőkről vagy a cselekményről. Addigra elég elterjedté váltak a drónok ahhoz, hogy néhány lelkes amatőr a magasból filmezze a lázadók szinte egészében felépített űrhajóbázisát.

Dolgozó drónok – Megérik a pénzüket

A készítők mindenfélével próbálkoztak ennek elkerülése érdekében, néhány számla még azt is bizonyítja, hogy egyfajta speciális pajzsot is vásároltak. Ez a technológia a távirányítás rádióhullámait is érzékeli, és azonnal riaszt, ha illetéktelen szerkezetek kerülnek a védőhatáron belülre. Végül azonban a nemzetközi szállítmányozás szabályozása miatt nem tudták bevetni a rendszert, így sok felvétel került fel az internetre a forgatás helyszínéről.

Azóta egyre több légitársaság és kormányzati szerv próbálkozik a drónok illetéktelen használatát megakadályozni. A Boeing és az Airbus a repülőkbe építene vadásztechnikákat, Tokió városvezetése pedig külön rendőrosztagot hozott létre a szerkezetekkel kapcsolatos szabályok betartatására. 

A Disney produkciós csapata nemrég kezdett bele az új, nyolcadik epizód elkészítésébe, és úgy tűnik, tanultak a korábbi hibáikból. Jelenleg a stáb Horvátországban, Dubrovnik utcáin forgat egy üldözési jelenetet, ahol a lezárt területet hatszáz biztonsági őrrel védik, hogy illetéktelenek még csak véletlenül se tévedhessenek oda.

Még érdekesebb azonban, hogy néhány saját drónt is bevetettek, amelyek kifejezett célja, hogy levadásszák a leselkedő rajongók eszközeit. Nemcsak a kamerák előtt folyik majd tehát a légi csata, hanem fölöttük is. Talán mire eljutnak a kilencedik rész készítéséhez, már nem is lesz szükség arra, hogy részletesen kidolgozzák és megírják az űrcsatákat: elég lesz csak felnézni és a drónok valóságos összecsapását filmezni.

Forrás: Gizmodo