Zenére ugrál a játékos drón

Zenére ugrál a játékos drón

Zenére ugrál a játékos drón

szórakozás

4 perc

A Lumi kamerázni ugyan nem tud, de táncol, koreográfiát tanul, és a drágább drónokhoz hasonlóan az akadályokat is kikerüli.

A WowWee új találmányát elsősorban esős napokra, szobai használatra fejlesztette ki. Az eszköz szenzoraival minden irányból képes érzékelni az akadályokat, azonban kamerával nem rendelkezik, így sem képet, sem videót nem tud rögzíteni – ehelyett különféle játékokat lehet vele játszani.

A dobozból kivéve csak az akkumulátort kell behelyezni, és azonnal működőképes a kütyü. Távirányítani egy okostelefonos vagy tabletes alkalmazáson (iOS és Android operációs rendszereken) keresztül lehet, itt gombnyomásra trükköket produkálhat a drón, de egyszerű parancsokkal történik a le- és felszállás vagy a követő funkció bekapcsolása is.

A fejlesztők nyílt forráskódú API-val biztosítják, hogy a lelkes felhasználók újabb játékokat találjanak ki és írjanak a drónra, egyelőre csak egy játékkal, a „Lumi on the beat” nevezetűvel szerelték fel az appot.

Ennek lényege, hogy valamilyen zeneszámra – akár az okostelefonról is – ritmusra kell reptetni a drónt oly módon, hogy mikor annak lámpái egy bizonyos színre váltanak, gyorsan meg kell érinteni a képernyőn a megfelelő színkört. Ha a játékos teljesíti a különböző szinteket, felgyorsul a játék, és újabb trükköket tanulhat a készülék, ha nem sikerül, akkor a mini repülő lezuhan.

Gyakran előfordul, hogy új drón vásárlásakor a felhasználó előbb összetöri a robotrepülőt, minthogy beletanulna, hogyan kell reptetni. A Lumi stabilizátorai segíthetnek abban, hogy ez elkerülhető legyen, akadályérzékelőivel pedig képes kikerülni a bútorokat, embereket. Rendelkezik egy külön irányító készülékkel is, képes efelett lebegni vagy akár lassan biztos távolból követni is.

Egyszerre akár több Lumival is lehet játszani, hiszen egyfelől elég aprók, így elférnek ugyanabban a légtérben, másfelől a fejlesztők ígérete szerint annyira pontosak az érzékelőik, hogy még véletlenül sem akasztják össze propellereiket.

A sorozatgyártáshoz a cég korábban Indiegogo-kampányt indított, amely már lezárult. Új termékek előrendelésére egyelőre nincs lehetőség, azonban a projekt során előrendelt eszközöket idén augusztusban szállítják, várhatóan ekkor majd webshopjukba is felkerül a játékos drón.