Okoscsont tarthatja aktívan a kutyákat

Okoscsont tarthatja aktívan a kutyákat

Okoscsont tarthatja aktívan a kutyákat

szórakozás

4 perc

Az egyik amerikai startup fejlesztője megelégelte, hogy szegény kutyája naphosszat otthon unatkozik, és mérnöki diplomáját arra használta, hogy megoldást találjon erre a problémára.

Így született meg a GoBone ötlete, amely egyfajta robot játszótársként akár egész nap szórakoztathatja az otthon maradt kedvenceket. Az eszköz működése egyszerű: a belső motornak köszönhetően a szerkezet magától képes előre gurulva menekülni az állat elől, a mézesmadzag a mozgó tárgyon kívül, hogy a csont két végébe jutalomfalatkákat helyeztek.

Az eszköz képes automatikus működésre, ilyenkor akár nyolc órán keresztül is szórakoztathatja a kutyát, de a gazdi is átveheti az irányítást, és az okostelefonján keresztül kézi vezérléssel is beleszólhat a játékba.

A gumicsont strapabíró formatervezést kapott: a kutyák hajlamosak minden játékukat addig nyúzni, míg teljesen darabokra nem cincálják, szerencsére ebben az esetben a belső elektronikát nem tudják tönkretenni, a külső réteg pedig könnyedén cserélhető.

A guruló játék nemcsak azoknak a kutyatulajdonosoknak lehet hasznos, akik hosszú órákra egyedül hagyják állataikat, hanem akár a menhelyeken élő, emberekkel ritkán találkozó négylábúakat is segítheti. A rendszeres testmozgás segíthet aktívan és fitten tartani őket, amely köztudottan növeli annak az esélyét is, hogy őket választják majd az odalátogató örökbefogadók.

A termék Kickstarter-kampányából már csak kevesebb mint két hét van hátra, de már teljesítették az előre kitűzött, 100 ezer dolláros célt. Külön támogatói lehetőséget is felajánlanak a korai megrendelőknek: két külön modellt is vásárolhatnak, mind a kettőt jóval a későbbi piaci ár alatt. Ezek közül az egyiket megtarthatják, a másik pedig közvetlenül egy tetszőlegesen kiválasztott állatmenhelyhez kerül.

Az okoscsont árát nagyjából 230 dollárra tervezik, de a kampány ideje alatt ennél olcsóbban is elő lehet rendelni, a kiszállítást idén decemberre tervezi a cég.