5G az e-sportban: mobiltelefonos versenyt indít a Vodafone

Kapcsolódó cikkek

5G az e-sportban: mobiltelefonos versenyt indít a Vodafone

5G az e-sportban: mobiltelefonos versenyt indít a Vodafone

szórakozás

2 perc

A távközlési cég és az ESL – a világ legnagyobb e-sport vállalata – útjára indítja a világ első nemzetközi 5G mobil e-sport tornáját.

Ez egy mobiltelefonos verseny, amelynek keretében a nemzetközi elektronikus versenysportban első alkalommal szerveznek élőben, 5G hálózaton keresztül közvetített nagydöntőt.

A verseny május 31-én indul és 2019. szeptember 29-éig tart, és azon 17 ország játékosai vehetnek részt rajta, ahol a Vodafone jelen van. A megmérettetés során két népszerű online mobil játékkal vetélkednek a résztvevők: az Asphalt 9: Legends akciójátékkal, valamint a többszereplős, kieséses battle royale stílusú harci játékkal, a PUBG MOBILE-lal.

A nemzetközi torna több kizárólagosan online selejtezősorozatból áll, valamint az ESL selejtezőből, amelyeket az ESL One egyesült királysági, birminghami, az ESL One kölni és a Gamescom németországi rendezvényein tartják meg.  Az online selejtezők bármilyen kompatibilis Android vagy iOS operációs rendszerű készüléken játszhatók, tetszés szerinti internetkapcsolaton.

A helyezést elérő döntősök összdíjazása 165.000 euró, amelyből az Asphalt 9: Legends játék nyertese 14.000 euró, a PUBG MOBILE játék győztes csapata pedig összesen 40.000 euró összegben részesül.

Mindkét játék nagydöntőjére élőben, a Vodafone 5G hálózatán kerül sor szeptember 28-29-én a Milánói Játékhéten, amely kiváló terepet nyújt annak demonstrálására, milyen jól használható a nagysebességű, valós idejű 5G hálózat a gamingre.

A játékosok a hivatalos weboldalon jelentkezhetnek az online selejtezőkre, ahol egyben további információkat is találhatnak a tornáról, valamint helyszíni közvetítéseket tekinthetnek meg, és tanulmányozhatják az ESL One és a Gamescom programját.

Rákapcsol a Vodafone

Az 5G ESL mobil nyílt versenye a Vodafone egyre aktívabb részvételére épít az e-sport területén. A szolgáltató tavaly jelentette be, hogy kiemelt partnere lesz az ESL One és az IEM tornáknak Európa-szerte, illetve a közelmúltban hozta nyilvánosságra azt is, hogy szponzora lesz a spanyolországi Vodafone Giants-nek, valamint a Mousesports-nak, a legsikeresebb német profi e-sport csapatnak.