360 fokban sugároz a Beosound Edge hangszóró

Kapcsolódó cikkek

360 fokban sugároz a Beosound Edge hangszóró

360 fokban sugároz a Beosound Edge hangszóró

szórakozás

2 perc

A Bang & Olufsen dán cég készülékei mindig érdekesek – az új „zeneszerszám” ezúttal egy falra szerelhető kerékre hasonlít.

A Beosound Edge bemutatását az idei berlini IFA szórakoztatóelektronikai expóra időzítették, mégpedig a debütálás a kiállítás előtti egyik sajtóeseményen történt. A 3250 euróért megvásárolható, az ár alapján prémium kategóriájú készüléknek az expó építési zajában kellett teljesítenie.

A korong alakú, vezeték nélküli hangfal tervezésében Michael Anastassiades dizájner is részt vett. A külső megjelenésre az ötletet állítólag egy élére állított pénzérme adta. A szerkezet nem hasonlít arra, ahogy az emberek többsége az ilyen eszközöket elképzeli. A hangszóró leginkább úgy néz ki, mint egy fényes alumínium kerék, melynek belsejét matt fekete textil takarja. A Besound Edge földre állítható, vagy egy speciális akasztóval a falra erősíthető.

A cég ugyanakkor nem lenne önmaga, ha nem adna még egy kis extrát a legjelentősebb termékeihez. Az Edge esetében ez a hangerő szabályozásában mutatkozik meg, ami úgy is megtörténhet, hogyha a felhasználó finoman eltolja magától az eszközt. Akinek nem szimpatikus ez a módszer – amit egyébként a Mashable újságírója is furcsának talált –, az okostelefonról is szabályozhatja a hangerőt. Így ráadásul a fényes burkolat sem lesz tele ujjlenyomattal.

Hang mindenhol

Bár az újságírók egyelőre nem ideális környezetben tesztelhették csak a hangfal hangzását, de így is erős hanghatásról számoltak be. Ez nem is csoda, hiszen a 10 inches mélynyomót (woofer bass driver) két 4 inches középsugárzó (midrange driver) és két 3/4 inches magashang-sugárzó (tweeter) segíti.

A Bang & Olufsen állítása szerint a Beosound Edge 360 fokban sugároz. Az viszont kérdés, hogy valóban ugyanaz lesz-e a hangminőség az eszköz mellett vagy előtt ülve is. Ebben segíthet a beépített Directional Sound Control funkció, mellyel az audiofil felhasználók beállíthatják a hang irányát, és annak további aspektusait is. Természetesen mindezt akár a kanapén ülve, a cég saját mobilapplikációján keresztül.

Forrás: