Összefogott a Ring és a Lennar a még okosabb otthonokért

Kapcsolódó cikkek

Összefogott a Ring és a Lennar a még okosabb otthonokért

Összefogott a Ring és a Lennar a még okosabb otthonokért

még több IoT

2 perc

A leginkább intelligens zárairól és csengőiről ismert Ring és a Lennar házépítő vállalat együttműködésének köszönhetően új lehetőségek nyílnak meg az amerikai okosotthonokban.

A Lennar Communities Connected by Ring nevű rendszer révén a okoscsengős cég központi szerepet játszhat a különféle intelligens otthoni berendezések esetén. Mostantól ugyanis olyan márkák készülékei is irányíthatók az alkalmazásával, mint a Moen, a Level és a Honeywell Home by Resideo. Mindehhez csupán az új termékcsomaghoz rendelve kell telepíteni a készülékeket. Egy kivétel van, az eero, amelyet továbbra is a saját applikációján keresztül lehet vezérelni.

A Ring Alarm biztonsági rendszer és a Video Doorbell Pro mellett az építőcég által kivitelezett otthonokhoz mostantól intelligens termosztátok, garázskapuk, füst- és szén-monoxid-riasztók, vízszivárgás-érzékelők, Wi-Fi routerek és más hasonló megoldások is tartoznak.

A Lennar egyike azon cégeknek, melyek célja az okosotthon működésének egyszerűsítése. Ez történhet az egységes operációs rendszer – például a Control4 – biztosításával, illetve oly módon is, hogy már a kivitelezés folyamán beépítik a különféle dolgok internete (IoT) eszközöket az ingatlanokba.

A floridai székhelyű vállalat ez utóbbi választotta, ugyanakkor nem korlátozza a lakókat a további okoseszközök használatában. Az új megoldás révén a lista tetszés szerint bővíthető, az egyetlen kritérium, hogy minden a Ring applikációján keresztül vezérelhető.

Sok okoseszköz, egy app

Az okosotthonokat építő cég néhány új eszközt már előre telepít: ilyen a Ring Video Doorbell, az All Level zár, a Honeywell Home termosztát, a MyQ garázskapu és a Flo by Moen vízelzáró. Más készülékeket viszont a tulajdonosnak kell beállítana. Idetartozik a legújabb generációs eero Pro 6 Wi-Fi router, amely szintén az új otthonok tartozéka.

A cél a smart home zökkenőmentes kialakítása egy olyan jól működő rendszerrel, amely esetében a felhasználóknak nem kell aggódniuk az egyes eszközök csatlakoztatása miatt, és összességében a felhasználói élmény is növelhető.

Forrás: