Ez is bevethető a mobilfüggőség ellen

Kapcsolódó cikkek

Ez is bevethető a mobilfüggőség ellen

Ez is bevethető a mobilfüggőség ellen

még több IoT

2 perc

A Motorola Razr 40 Ultra telefonon mutatkozott be a Moto Unplugged alkalmazás, amelynek célja, hogy a felhasználó úgy tudjon kapcsolatban maradni a világgal, hogy közben kizárja a mobilján a zavaró tényezőket.

Novemberben a Motorola bemutatta a Moto Unplugged alkalmazást, egy új, innovatív szoftveres élményt, amely segít a felhasználóknak abban, hogy megtalálják az egyensúlyt a technológia és a környezetükkel való folyamatos kapcsolattartás között. A szoftver ugyanis az aktuális beállításoknak megfelelően szükség esetén a telefonon ideiglenesen kikapcsolja a zavaró tényezőket, értesítéseket.

Az okostelefonok minden fontos dologgal összekötik az embereket, de a felhasználóknak néha szükségük van a fókuszáltságra, a részleges, vagy teljes kikapcsolódásra és a zavaró tényezők kizárására. Az elmúlt években a vállalat növekedést látott abban, hogy a fogyasztók (különösen a fiatal korosztály tagjai) szeretnének offline-nak, vagy kevésbé online-nak lenni, ugyanakkor pedig szeretnének optimálisabb kapcsolatot kialakítani a telefonjukkal.

A Moto Unplugged célja, hogy segítsen kicsit távolabb kerülni a telefon zavaró hatásaitól. Lehetővé teszi, hogy egy lépést hátralépjünk, és a mobilélményt a gondolkodásmódunkhoz igazítsuk azáltal, hogy megválaszthatjuk, mikor és hogyan szeretnénk értesítéseket, esetleges „kizökkentő” üzeneteket kapni.

Ebben az üzemmódban az egyéni igényeknek megfelelően alakíthatjuk ki mobilozási szokásainkat. Kiválaszthatjuk az engedélyezett alkalmazásokat és értesítéseket, valamint jelszót állíthatunk be a munkamenet befejezéséhez. Amint készen állunk a „kikapcsolásra”, beállíthatunk egy idősávot, hogy megkezdjük a „kevésbé online” mobilozási élményt.

A munkaidőben történő figyelemelterelés elkerülése érdekében az alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználóknak, hogy egy meghatározott ideig csak az e-maileket vagy a Microsoft Teams alkalmazást érjék el anélkül, hogy más alkalmazást látnának.

Emellett azok, akik szabadidejük alatt is szeretnének csendes üzemmódban lenni, lehetőségük lesz beállítani azt is, hogy mely közösségi média és üzenetküldő alkalmazásokhoz férhetnek majd hozzá, illetve melyeket blokkolják le átmenetileg.

Az alkalmazás már elérhető a Motorola Razr 40 Ultra készüléken, és hamarosan további modelleken is megjelenik.