Kicsi a drón, de erős

Kicsi a drón, de erős

Kicsi a drón, de erős

még több IoT

4 perc

Az ONAGOfly megjelenésével egy új kategória került a távirányítós repülő szerkezetek piacára, ugyanis a kis mérethez nagy teljesítmény párosul.

Az első drónok megjelenését követően hamar tömegessé vált a gyártásuk. Kezdetben két fő kategória létezett, egyrészt az olcsóbb, kisebb és gyengébb képességű nanodrónok, másrészt a nagyobb teljesítményű, drágább és több funkcióval rendelkező készülékek.

Lily, a szelfikészítő drón

Az ONAGOfly a két típust ötvözi: tenyérnyi nagyságú quadcopter, amely a többi között képes a beépített kamerájával HD minőségű felvételeket készíteni, érzékeli a körülötte lévő akadályokat, valamint követő funkcióval is rendelkezik.

Ahogy sok más gépezet, ez a típus is valós időben vezérelhető, melyhez csupán egy Android vagy iOS alapú, Wi-Fi-vel ellátott okostelefon és természetesen a kapcsolódó alkalmazás feltelepítése szükséges. 

Igen nagy felbontású HD kamerával rendelkezik a drón: 15 megapixeles képeket, valamint 1080p-s videókat lehet vele készíteni. A videók és fotók a telefon képernyőjén is láthatók, a 32 GB-ig bővíthető memóriakártya pedig el is raktározza azokat.

A mosolyfelismerő funkcióval gombnyomás nélkül is lehet fotót készíteni, a P2P streaming lehetőségével pedig élő közvetítés is indítható az eszközzel.

A beépített GPS- és Wi-Fi-modullal érzékeli a felhasználónál lévő okostelefont, így az előre beállított magasságban akár 20 méteres távolságból is képes a követésre. A 360°-os infravörös technológiának köszönhetően pedig gyorsan reagálva, ügyesen elkerüli az útjában lévő akadályokat. Az ONAGOfly rendelkezik „hazatérő” funkcióval is, mellyel automatikusan képes a felszállásra és a landolásra egyaránt. 

Az eszköz beépített akkumulátora folyamatos használat közben 15 percet bír, ha videofelvételt is készít a felhasználó, akkor a repülési idő lecsökken körülbelül 12 percre. Lemerülés után USB-csatlakozón keresztül tölthető az aksi. A mini drón súlya mindössze 140 gramm, és olyan apró, hogy az ember tenyerében vagy egy kisebb táskában is elfér.