Gőzerővel dolgozik a virtuális valóságon a Facebook

Kapcsolódó cikkek

Gőzerővel dolgozik a virtuális valóságon a Facebook

Gőzerővel dolgozik a virtuális és kiterjesztett valóságon a Facebook

még több IoT

1 perc

A 2018-ban létrehozott Reality Labs részlegnek már mintegy 10.000 alkalmazottja van.

Ez azt jelenti, hogy az amerikai alapítású közösségi hálózat munkavállalóinak világszerte csaknem ötöde foglalkozik a virtuális valósághoz (virtual reality) és a kiterjesztett valósághoz (augmented reality) kapcsolódó eszközökkel – derül ki a The Information nevű vállalat belső szervezeti adatokon alapuló jelentéséből.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy a közösségi óriás jelentősen felpörgette ennek a részlegnek a fejlesztéseit. Amint az UploadVR még 2017-ben megjegyezte, az Oculus VR részleg több mint ezer alkalmazottal rendelkezett abban az időben, amikor a Facebook összlétszáma még „csak” 18.770 fő volt. Ez nagyjából 5% körüli arány jelentett akkoriban.

Azóta sok változás történt. A fókusz ugyanis az Oculus Rift stílusú headsetek helyett az Oculus Quest és a Quest 2-re tevődött át. Ezek olyan önálló működésre képes, vezeték nélküli eszközök, amelyekhez nincs szükség számítógép használatára. A népszerűség növekedését jól mutatja, hogy a 299 dolláros Quest 2 szemüvegre az elődjéhez képest ötször annyi előrendelés érkezett.

A vállalat VR és AR ambícióival kapcsolatban Mark Zuckerberg vezérigazgató a The Informationnek adott interjújában elmondta: a Facebook jelen pillanatban gyakorlatilag „más emberek platformjaira épít”. Véleménye szerint mindenképpen érdemes nagyobb befektetéseket végrehajtani ezen a területen. A következő nagy platformot ugyanis a kiterjesztett- és a virtuális valóság kombinációja jelentheti. „Ez alapvetően az emberekről szól, mivel segít a személyes jelentlétben és összehozza őket egymással” – tette hozzá.

Forrás: