VR-rajongóknak: érkezik az Oculus Quest 2

Kapcsolódó cikkek

VR-rajongóknak: érkezik az Oculus Quest 2

VR-rajongóknak: érkezik az Oculus Quest 2

szórakozás

1 perc

A Facebook virtuális valósággal foglalkozó csoportja bejelentette, hogy a népszerű Oculus Quest következő generációja is piacra kerül.

Csakúgy, mint az eredeti verzió, a Quest 2 is működik külső hardver, vagyis PC nélkül. A Nintendo Switch-hez hasonlóan, használható önmagában is, de az erősebb processzort igénylő, vizuálisan nagyobb virtuális valóság (VR) élményeket adó játékokhoz az Oculus Link kábel segítségével számítógéphez is csatlakoztatható.

Különbségek persze vannak. Az új headset 10 százalékkal könnyebb lett és változtatható a mérete. Erősebb processzort és nagyobb felbontású, szemenként 1832x1920 pixeles LCD-kijelzőt kapott, ezenkívül jobb a képfrissítése, ami maximum 90 Hz-en történhet, bár a látószög nem változott.

A hardveres alapot a Qualcomm Snapdragon XR2-es processzora jelenti, ami mellé 6 GB RAM rendszermemória társul. Az alapváltozat 64 GB-nyi beépített tárhely-kapacitással 299 dollárba kerül, míg a 256 GB-os csomagért 100 dollárral kérnek többet. Mindkét csomag tartalmaz a headseten kívül két, az elődnél négyszer hosszabb akkumulátoridejű, intuitív, mozgásérzékelésre képes kontrollert is.

A két generáció kompatibilis egymással, a korábbi Questen tárolt tartalmak automatikusan előjönnek, ha a tulajdonos az új eszközön a régi ügyféladatokkal jelentkezik be.

Úgy tűnik, a közösségi óriás a Quest 2-től azt várja, hogy megismételje az előd sikerét. Ennek érdekében az eszköz október 13-ra tervezett bevezetése után gyakorlatilag megszüntetik az Oculus Riftek támogatását, és 2021-től nem árulják a csak PC-vel működő Rift S-t. Ezt erősíti meg a vállalat egy blogbejegyzésben is, leírva, hogy a jövőben főleg az önálló VR-headsetekre kívánnak koncentrálni.

A gaming világ újdonsága egyelőre csak előrendelhető, Európában az Amazon, a Currys PC World és a FNAC Darty, valamint az oculus.com oldalon. A kiszállítás október 13-tól indul a világ 22 országában és az Egyesült Államokban. Magyarország nem szerepel a listán.

Forrás: