Ez az okosnyakörv már a kutyák alvását is követi

Kapcsolódó cikkek

Ez az okosnyakörv már a kutyák alvását is követi

Ez az okosnyakörv már a kutyák alvását is követi

még több IoT

2 perc

Az valószínűleg senki számára sem újdonság, hogy az embereknek szüksége van megfelelő minőségű alváshoz a kiegyensúlyozott élethez. De mi a helyzet az állatokkal?

A New York-i székhelyű, intelligens nyakörveket gyártó Fi nevű cég mindenesetre úgy véli, a kutyák esetében mindenképpen érdemes monitorozni az alvást, így ezt a funkciót is felveszik az eszköz követési listájába.

A gyakorlatban az okosnyakörv „fedélzeti” mozgásérzékelő képességének köszönhetően követi az ember legjobb barátjának pihenését éjjel-nappal. (Az már más téma, hogy néhány gazda valószínűleg igencsak meg fog lepődni, mennyi időt tölt el csukott szemmel házi kedvence egy-egy nap folyamán.)

A kapcsolódó információk pedig egy – az emberi alváskövető eszközök által használthoz hasonló – idővonalon jelennek meg. Ezen felül élő bejelentkezés formájában is nyomon lehet követni a kutya otthoni tevékenységét (már ha valaki nem home office dolgozik).

A fejlesztés célja, hogy a megosztható mutatók révén még időben láthatók legyenek az alapvető egészségügyi problémákra utaló jelek. Legyen szó túl sok vagy éppen nem elegendő mennyiségű alvásról, vagy a vizestálhoz tett gyakori éjszakai kirándulásokról. A hirtelen bekövetkező változások ugyanis sok esetben árulkodók lehetnek.

Jonathan Bensamoun, a Fi alapítója és vezérigazgatója elmondta, örömmel mozdulnak el a holisztikus egészségkövetés irányába, melynek révén a gazdik még jobban vigyázhatnak kedvenceikre. A folyamatos monitoring révén így még időben észlelhetők az esetleges problémák, mielőtt komolyabb baj alakulhatna ki.

A cég 30 millió dollárt gyűjtött össze még idén februárban az Egyesült Államokban történő terjeszkedés céljából. Ennek részeként a közelmúltban forgalmazói szerződést kötöttek a Chewy kisállat-felszerelést és -eledelt árusító e-kereskedelmi céggel.

Forrás: