Okospárnák a nyugodt éjszakákért

Kapcsolódó cikkek

Okospárnák a nyugodt éjszakákért

Okospárnák a nyugodt éjszakákért

egészség

2 perc

A szenzorokkal felszerelt ágynemű segítségével monitorozhatók az alvási szokások, de vannak olyan darabok is, amelyek nyugtató hangokkal járulnak hozzá a megfelelő alváshoz. Lássunk néhányat ezek közül.

iSense Sleep

Egy kevésbé „feltűnő” termékről van szó, amely ugyanakkor hasznos információkkal szolgál az alvási szokásokat illetően. A beépített trackernek köszönhetően a kapcsolódó okostelefonos alkalmazásban a felhasználó megtekintheti, mennyire is aludt jól. Elérheti a légzésére, a pulzusára és alvása általános minőségére vonatkozó adatokat. Az információk számok és grafikonok formájában is megtekinthetők.

A párna belsejében egyébként kereszt alakúra vágott memóriahab-kockák találhatók, amelyek a gyártó szerint számos alváspozíció esetén biztosítják a megfelelő kényelmet. Ha pedig valaki nem szeretné a részletes adatokat böngészni, az applikációban egyszerűsített alvási pontszámokat is elérhet.

A termék ára 170 dollártól kezdődik. Bővebb információk az iSense Sleep honlapján találhatók.

Goodnight

A horkolás elleni párna beépített szenzorainak köszönhetően képes érzékelni a fej pozícióját. Szükség esetén felfújódik, és más pozícióba mozgatja az alvó ember fejét, a fejlesztés ezzel próbál szabad utat adni a légzésnek. Ahogy az elvárható, itt is minden mérés megtekinthető utólag a kapcsolódó mobilalkalmazásban. A párna 195 dollárba kerül, további információk a gyártó honlapján érhetők el.

Motion

Az előző termékhez képest kissé hagyományosabb kialakítású, memóriahabos párnát szintén horkolás ellen fejlesztették ki. Ennek észlelésekor a négy beépített légzsák azonnal működésbe lép, ezzel változtatva meg a fej pozícióját. A párnahuzatot pedig az izzadtság és a hő hatékonyabb elosztása céljából alkották meg, ezzel biztosítva a „hűvösebb” érzetet.

A kapcsolódó okostelefonos applikációban követhetők a mért adatok és grafikonok, de az is beállítható, hogy a párna mennyire fújódjon fel. A Motion ára 378 dollár.

Dreampad

A beépített hangszórók Bluetooth-on keresztül csatlakoznak a felhasználó okostelefonjához, aki így a kapcsolódó alkalmazásnak köszönhetően igény szerint hallgathat különféle megnyugtató hangokat (a csatlakozáshoz „hagyományos” kábel is használható). Tíz különféle „hangsáv” közül lehet választani, amelyeket kifejezetten az elalvás megkönnyítésére fejlesztettek ki. A hangerő és a lejátszási idő is beállítható. A Dreampad-et 139 dollárért kínálják.

Forrás: