UrgoNight: így segít az alvásban az okosfejpánt

Kapcsolódó cikkek

UrgoNight: így segít az alvásban az okosfejpánt

UrgoNight: így segít az alvásban az okosfejpánt

egészség

1 perc

Jól aludni, kipihenten ébredni mindenkinek fontos, de nem mindenkinek sikerül. Nekik kínál megoldást a UrgoNight fejlesztése, amely nem igényel semmilyen invazív beavatkozást. Az idei fogyasztói elektronikai vásáron (CES) bemutatott eszköz állítólag „megtanítja” agyunkat az alvásra.

Az okoseszköz működése az úgynevezett neurofeedback eljáráson alapul. Ennek része a mobil EEG, amely viselője agyi aktivitását monitorozza, és szükséges egy applikáció is, amelyben pedig agytorna gyakorlatok vannak.

Mindehhez három hónapon át, heti három nap alkalmanként mindössze 20 percen keresztül ajánlott hordani a pántot. A fejlesztés a viselhető kiegészítők kategóriájában a technológiai csúcsrendezvény innovációs díját is megnyerte.

A pozitív megerősítés megmutatja az agynak, mely mentális folyamatok és tevékenységek hatására jönnek létre leginkább a pihentető alváshoz társuló agyhullámok – mondta Robin Reynaud, a cég műszaki igazgatója. Hozzátette: a cél az ilyen agyhullámokból minél többet előállítani. Az eszközt éjszaka nem érdemes viselni, a speciális „agytornára” leginkább a napközbeni, például a munka utáni időszak javasolt.

A fejlesztők azt ígérik, hogy a kiegészítő hatására tulajdonosa átlagosan 40 százalékkal hamarabb alszik el, és 53 százalékkal csökken az éjszakai ébredések száma. Három hónappal az első tréningsorozat befejezése után ajánlott egy újabb, kondicionáló sorozatot beiktatni, ami megerősíti az agyi tudást.

A UrgoNight 600 dolláros áron lesz kapható. Tavasztól már előrendelhető, a szállítást a cég év végére ígéri.

Forrás: