Csuklóból jön az intelligens technológia

Csuklóból jön az intelligens technológia

Csuklóból jön az intelligens technológia

még több IoT

1 perc

Az első ránézésre klasszikus Levi’s farmerdzsekinek látszó darab valójában csúcstechnológiát rejt magában.

A Jacquard by Google címke (tag) mérete nagyjából egy csomag rágógumiéval egyezik meg. Az eszköz gond nélkül beilleszthető a farmerkabát hajtókájába, a felhasználó okostelefonjához pedig vezeték nélkül, Bluetooth-on keresztül csatlakozik.

A My Day funkció révén elérhetők a pontos időre, az aktuális időjárásra és a közlekedésre vonatkozó információk, valamint a naptár. Az Always Together szolgáltatás pedig azonnal figyelmezteti a felhasználót, ha az netalán ottfelejtette volna valahol a telefonját. A kamerafunkcióval a vizuális és haptikus visszaszámlálásnak köszönhetően bármikor készíthetők fényképek.

Az irányításhoz tehát elég csupán egyetlen érintés vagy kézmozdulat. Így vezérelhető a zenelejátszás, a telefonálás, az üzenetküldés vagy az útvonaltervezés, de a Google Asszisztenssel is egyszerűen lehet kommunikálni.

Paul Dillinger, a Levi's globális termékfejlesztésért felelős alelnöke elmondta: két évvel az első okoskabát megjelenése után a technológia kisebbé, diszkrétebbé, megfizethetőbbé és használhatóbbá vált. A szándék viszont ugyanaz maradt, hogy megkönnyítsék a felhasználók életét, akik a speciális kabátnak köszönhetően minden kényelmetlenség nélkül maradhat folyamatosan kapcsolatban az őt körülvevő világgal.

A női és férfi Trucker és a Sherpa Trucker kabátok a kijelölt Levi’s üzletekben vásárolhatók meg Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Japánban, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban, de a márka weboldalán is elérhetők. A klasszikus Trucker 198 dollárba, a Sherpa Trucker pedig 248 dollárba kerül. 

Egyre több példa van a divat és a Dolgok Internete (IoT) technológia találkozására. A Google korábban az Yves Saint Laurent márkával közösen készített intelligens hátizsákot. 2017-ban pedig piacra dobták a Levi’s Commuter érintőképernyős szövetből készült mandzsettájú, a felhasználó okostelefonjához szintén Bluetooth-on keresztül kapcsolódó kabátját. A termékről korábban oldalunkon is olvashattak. Az Apple pedig még 2003-ban mutatta be be az iPod vezérlőrendszeréhez kapcsolódni képes síkabátját.

Forrás: