Drón a dobozban: Európábában landol a tajvani CIRC

Kapcsolódó cikkek

Drón a dobozban: Európábában landol a tajvani CIRC

Drón a dobozban: Európábában landol a tajvani CIRC

logisztika

1 perc

Az automatizált megoldások a leggyorsabban növekvő drónipari ágazatok közé tartoznak. Most pedig új szereplő lép színre a kontinensen.

A tajvani székhelyű Coretronic Intelligent Robotics Corporation (CIRC) mesterséges intelligencia (MI) alapú drone-in-a-box (DIB) szolgáltatóként Ázsiában már eddig is jelen volt. Megoldásuk jól használható biztonsági, ellenőrzési és katasztrófaelhárítási esetekben. A cég közleménye szerint ők az egyetlen nagy volumenű gyártó, amely Kínán kívül is elérhető. Kutatási-fejlesztési csapataik így gyakorlatilag bárhol egyedi tervezésű és gyártási megoldásokkal szolgálhatnak.

Öt alkalmazási területük a biztonság vagy az ellenőrzés, a terepszemle, a szállítás, a mobil telepítés és a nagy távolságú vertikális fel- és leszállás (vertical take-off and landing, VTOL). Az automatizált töltéshez és ellenőrzéshez használt kétféle állomásuk olyan fűtési-hűtési rendszereket tartalmaz, melyeknek köszönhetően megoldásaik széles hőmérsékleti tartományban, -10 és +40 Celsius-fok között vehetők igénybe.

Csomagjuk szoftvereket is magában foglal. SkyWatch nevű flottakezelő rendszerük (Fleet Management System, FMS) segítségével egy vagy akár több száz drón is tetszés szerint irányítható távolról – legyen szó felhőalapú vagy helyszíni alkalmazásokról. Az Insight a CIRC mesterséges intelligenciával működő elemzési platformja, melynek révén a rögzített adatokból sok hasznos információ nyerhető ki.

A drone-in-a-box megoldás új vagy meglévő rendszerekbe is könnyedén integrálható. A hozzáférés alkalmazásprogramozási felületen (application programming interface, API) keresztül történik. Így a teljes flottairányítási rendszer és a drón fedélzetén lévő alrendszerek működése is közvetlenül szabályozható. De a teljes mértékben testreszabott megoldások érdekében igény szerint akár új alkalmazások is kidolgozhatók.

A CIRC megoldásait világszerte kormányzati- és rendvédelmi szervek, valamint multinacionális vállalatok egyaránt igénybe veszik. A cég abban bízik, hogy az Egyesült Királyságban nyitott új irodáik révén újabb automatizált drónmegoldással járulhatnak hozzá az európai piac fellendítéséhez. Teljes rendszerük és repülési bemutatóik az egyesült királyságbeli Hemel Hempstead-ben található telephelyükön tekinthetők meg.

Forrás: