Új életre kelnek a piros telefonfülkék

Új életre kelnek a piros telefonfülkék

Új életre kelnek a piros telefonfülkék

közszolgáltatás

1 perc

Mini irodákká alakítják át az okostelefonok korában immár idejétmúlttá vált legendás telefonfülkéket Nagy-Britanniában.

A Pod Works reményei szerint a wifivel, konnektorral, telefonnal, nyomtatóval, szkennerrel felszerelt és ingyen teát, valamint kávét kínáló munkaállomásokkal sikerül magához édesgetnie azokat, akik jelenleg kávézókba elvonulva dolgoznak a laptopjukon.

A hajdanán a brit városok és falvak védjegyének számító piros telefonfülkék száma az elmúlt években jelentősen megcsappant Nagy-Britanniában, a fülkék egy részét modernre cserélték, vagy egyszerűen eltávolították. Néhányukból mini könyvtár vagy kávésbódét lett – idézet az MTI összefoglalóját a Trendfm.hu.

„Úgy gondoltuk, jó ötlet lenne új célt adni ezeknek a fülkéknek és átmenekíteni őket a 21. századba” – mondta Lorna Moore, a cég illetékese.

A Pod Works a közelmúltban avatta fel az első telefonfülkéből lett munkaállomását London központjában, és a főváros több más részén is meg akarja nyitni mini irodáit, amelyeket havi 25 font (9 ezer forint) ellenében lehet használni. A cég azt tervezi, hogy októberben más brit városokban is bevezeti a fülkéit.

„Reményeink szerint idén karácsonyra ötven, jövő ilyenkorra pedig már 300 mini iroda fog üzemelni” – mondta Moore.