Elindult a visszaszámlálás a WRO robotversenyen

Elindult a visszaszámlálás a WRO robotversenyen

Indul a visszaszámlálás: most még jelentkezhet a WRO robotversenyre

közszolgáltatás

1 perc

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával idén Magyarország rendezi a World Robot Olympiad nemzetközi döntőjét 2019. november 8-10. között Győrben. Még néhány napig várják a jelentkezéseket a selejtezőkre.

A legorobot-építési és -programozási verseny célja, hogy a gyermekeket és fiatalokat közelebb hozza a természettudományos ismeretekhez, tantárgyakhoz, valamint ösztönözze őket a mérnöki, informatikai szakma választására.

A WRO a digitalizálás, a robotika és az ipar 4.0 koncepcióra épülő gazdaság által igényelt képességeket helyezi előtérbe. Nagymértékben hozzájárul a digitális és természettudományos, különösen a matematikai, algoritmizálási és programozási kompetenciák népszerűsítéséhez – írta közleményében az ITM.

A World Robot Olympiad az egyik legjelentősebb, több mint 60 országot és évente 20.000-nél több csapatot indító versenysorozat, amelynek a 16. világdöntőjét – első európai országként – Magyarország rendezheti meg.

A felkészülés alatt a 2-3 fős csapatok egy csapatvezető segítségével közösen oldják meg az évente megújuló kihívásokat. A versenyeken az előzetesen megszerzett tudás alapján a csapattagoknak egyedül kell megoldaniuk a feladatokat.

A regisztrált csapatok 4 kategóriában és 6 korosztályban mérhetik össze tudásukat, és kvalifikálhatják magukat a nemzeti döntőre, amelyet Tatabányán tartanak 2019. július 10-11-én. A legjobban teljesítő csapatok a novemberi győri világdöntőn képviselhetik Magyarországot. Jelentkezni április 26-ig lehet a www.wro.hu honlapon – olvasható az MTI összefogalója alapján a Trend FM oldalán.