Robotprogramozással újít a Vodafone és a Skool

Kapcsolódó cikkek

Robotprogramozással újít a Vodafone és a Skool

Robotprogramozással újít a Vodafone és a Skool

közszolgáltatás

2 perc

A Vodafone Magyarország a Technológiai Oktatásért Alapítvány Skool projektjével összefogva rendszeresen szervez technológiai foglalkozásokat kifejezetten fiatal lányok számára.

A vállalat célja, hogy csökkentse a nemek közötti egyenlőtlenségeket a műszaki és informatikai területeken, hozzájárulva ezáltal a munkaerőhiány csökkentéséhez is.

A kódolás és a programozói szemlélet könnyen tanulható, és a közhiedelemmel ellentétben nem „fiús” szakterületről van szó. Ráadásul a kreatív kódolás már fiatalkortól fejleszthető készség, amely nemcsak sikerélményt és önbizalmat ad, hanem a későbbiekben versenyképes tudást is.

A Vodafone Magyarország és a Skool ezt szem előtt tartva szeretné ingyenes foglalkozásaival arra ösztönözni a fiatal lányokat, hogy merjenek nyitni a technológia világa felé.

A januári foglalkozásra itt jelentkezhetnek az érdeklődők 2019. január 21-én 12 óráig.

A távközlési cég székházában január 26-án (szombaton) debütál a Skool „Tervezzünk, építsünk együtt egy robotot!” elnevezésű új programja. A foglalkozáson a résztvevők egy-egy Arduino szett segítségével házirobotot terveznek. Majd különböző alapanyagokat felhasználva összeszerelik, és végül beprogramozzák az otthoni segítőket – mindezt egy nap alatt. Az új, robottechnológiába bevezető program ezáltal a klasszikus szoftverfejlesztés élményét egészíti ki a fizikai világ kihívásaival.

„A robotikában és a gépi tanulásban rejlő gazdasági potenciált egyre több iparág ismeri fel. Már most hatalmas a kereslet olyan szakemberekre, akik otthonosan mozognak ezen a területen, és ez az igény egyre nő” – nyilatkozta a Vodafone Magyarország HR vezérigazgató-helyettese.

„Nagyon fontos, hogy a fiatal korosztály elsajátítsa az alapvető programozási ismereteket, mert ez a tudás már napjainkban a digitális alapkészségek részévé kezd válni. A Vodafone-nál ezen belül kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal lányok technológiai képzésére, arra ösztönözve őket, hogy bátran induljanak el mérnöki vagy informatikai tanulmányok irányába” – emelte ki Tóth Zsuzsanna.

„Nagy izgalommal várjuk 2019 első foglalkozását, ahol kombináljuk az együtt gondolkodást, a problémamegoldást, valamint a kreatív, kétkezi alkotást a technológia adta szinte határtalan lehetőségekkel. Így a nap végére a részt vevő 15 lány a saját ötlete alapján készíti el az első robotját” – tette hozzá Koleszár Szilvia, a Technológiai Oktatásért Alapítvány társalapítója.