Április 20-ig lehet még pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Kapcsolódó cikkek

Április 20-ig lehet még pályázni a Vodafone Digitális Díjra

Április 20-ig várják a pályázatokat a Vodafone Digitális Díjra

közszolgáltatás

2 perc

Néhány nap, és lezárul a 15 millió forint összdíjazású kiírás pályázati időszaka. A korábbi évek sikereit követően idén harmadik alkalommal meghirdetett Vodafone Digitális Díj célja, hogy ösztönözze és elismerje azokat az innovátorokat, akik digitális megoldásukkal valamely társadalmi kihívásra kínálnak megoldást.

Egyaránt várják magánszemélyek és vállalkozások projekteit, melyek az oktatás, az egészségügy vagy a környezetvédelem területén könnyíthetik meg mindennapjainkat. A díj részletei itt érhetők el.

A díjjal a Vodafone Alapítvány célja, hogy teret adjon a társadalomban meglévő és jobbító szándékú digitális innovációknak, mindezt társadalmunk legfontosabb és legaktuálisabb kihívásaira reflektáló témakörök – így az oktatás, az egészségügy vagy a fenntarthatóság – mentén.

A Vodafone Digitális Díjra idén is három kategóriában – Digitális Oktatás, Digitális Egészségügy, Bolygónk és Fenntarthatóság – várják a magánszemélyek és vállalkozások jelentkezését. A pályamunkák előrehaladottságát tekintve idén is kész, működő vagy bevezetés álló projektekkel lehet pályázni.

A tavalyi évben csaknem 150 társadalmi célú digitális projekttel pályáztak a hazai innovátorok, amelyek közül összesen 10-et díjazott a szakmai zsűri.

A nyertes projektek között több olyan, ma már egyre ismertebb kezdeményezés is található, mint például a DokiApp. A telemedicina-szolgáltatást kínáló alkalmazás a pácienseket és az appban elérhető orvosokat köti össze, lehetőséget kínálva egy zárt és biztonságos rendszerben történő videókonzultációra.

A díjazottak közé került továbbá az olvasást forradalmasító, interaktív hangoskönyveket fejlesztő BOOKR Kids is, a Compocity okoskomposztáló eszköze pedig a dolgozói különdíjat nyerte el.

A Vodafone Digitális Díj pénznyereményének köszönhetően a nyertesek projektjeiket a következő szintre emelhették: prototípusból késztermékké, szolgáltatássá alakították, továbbfejlesztették vagy még szélesebb körhöz – köztük hátrányos helyzetű csoportokhoz – juttatták el.

A díjazottak között összesen 15 millió forintot fognak kiosztani, amely kiemelkedőnek számít ma Magyarországon a vállalatok által kiírt pályázatok között. A Vodafone Alapítvány április 20-ig várja a pályamunkákat ezen a linken, ahol a pályázattal kapcsolatos további részletek, valamint a jelentkezési lap is elérhető.