Drónokat és intelligens bevásárlókocsikat vetne be a Walmart

Kapcsolódó cikkek

Drónokat és intelligens bevásárlókocsikat vetne be a Walmart

Drónokat és intelligens bevásárlókocsikat vetne be a Walmart

kereskedelem

2 perc

Az amerikai kereskedelmi óriás több olyan szabadalmat is benyújtott, melyek arra utalnak, hogy a vállalat a technológiavezérelt jövőre készül.

A Walmart szenzorokkal ellátott és a vevők követésére alkalmas bevásárlókocsikat fejlesztene. A guruló okoskosarak olyan viselhető kiegészítőkkel is kommunikálnának, mint a Fitbit vagy az Apple Watch Walmartra „szabott” változata. Sőt, a leltározási és a készletezési folyamatokban is igénybe vennének különféle intelligens megoldásokat.

A Gizmodo hírportál cikkében azt is felvetik, hogy hosszabb távon így akár az emberi munkaerő (azaz a pénztárosok) nélküli bevásárlás is megoldható lesz majd – akárcsak az Amazon Go boltok esetében.

Nem új keletű tervük, hogy a vállalat drónokat is alkalmazna, melyek igény szerint segítséget nyújthatnának a vásárlóknak. Ez a gyakorlatban úgy működne, hogyha a vevőnek kérdése lenne például a termék árával vagy boltbeli helyével kapcsolatban, akkor okostelefon segítségével hívhatna egy drónt. Az okosbevásárlókocsik pedig szintén mobileszközökön keresztül kommunikálnának, és adott esetben ugyanúgy odavezetnék a vevőt a keresett árucikkhez, mint az automata mini repülők.

Két másik szabadalom olyan autonóm eszközöket érint, amelyek képesek érzékelni, hogy hány darab termék van az adott konténerben, illetve információkat gyűjtenek a szállítást végző járművek funkcióikról.

A The Verge cikke szerint nehéz megjósolni, hogy e fejlesztési tervek közül melyik valósul meg ténylegesen. Manapság a cégek rutinszerűen nyújtanak be szabadalmakat, amelyek aztán soha nem kerülnek elő, a kapcsolódó elképzelés viszont mindenképpen érdekesnek mondható.

Az viszont tény, hogy a Walmart már elmozdult az okosfejlesztések irányába, amikor 2017 októberében félszáz amerikai üzletükben kezdtek el polcszkennelő robotokat használni.

Forrás: