Robotizálásba fektet a Microsoft

Kapcsolódó cikkek

Robotizálásba fektet a Microsoft

Robotizálásba fektet a Microsoft

gyártás

1 perc

A koronavírus miatt online megrendezett Build fejlesztői konferencián Satya Nadella cégvezér jelentette be, hogy megvásárolták a szoftveres folyamatautomatizálásra (RPA) szakosodott görög Softomotive céget.

Korábban a Bloomberg már hírt adott a tárgyalásokról, azt azonban akkor a társaságok nem kommentálták. Nemrég a szoftveróriás megerősítette, hogy a Softomotive a Power Automate platform részévé válik, és a tervek szerint lehetővé teszi a meglévő applikációkat és szolgáltatásokat használó vállalatok üzleti folyamatainak botok általi automatizálását.

A Microsoft Power Automate használói az ígéretek szerint szabadon hozzáférnek a startup WinAutomation felhasználói környezetéhez. A két platform együtt további Robotic Process Automation szolgáltatásokat kínál, így már a desktopos, Windows-alapú műveletek automatizálása is lehetővé válik. Erre önmagában a Power Automate nem adott lehetőséget.

A low-code RPA-fejlesztő környezetekre szakosodott tech cégnek jelenleg világszerte körülbelül 9 ezer ügyfele van. Az öt éve londoni székhellyel rendelkező startup másik ismert alkalmazása, a szerveralapú vállalkozói RPA-fejlesztésre ajánlott ProcessRobot szintén a csomag része lesz.

Marios Stavropoulos, a Softomotive vezérigazgatója és társalapítója kiemelte: a céljuk az, hogy az együttműködés révén a végfelhasználók nagy részét kitevő, a programozásban nem jártas cégek számára is elérhető váljon az üzleti folyamatok szoftverrobotokkal történő automatizálási technológiája.

Forrás: