Robotcellát dob piacra a Mitsubishi

Kapcsolódó cikkek

Robotcellát dob piacra a Mitsubishi

Robotcellát dob piacra a Mitsubishi

gyártás

1 perc

A Mitsubishi Electric Automation fejlesztése, a LoadMate Plus könnyen mozgatható, célcsoportját pedig elsősorban a CNC szerszámgépes alkalmazások gyártói alkotják.

A CNC (Computer Numerical Control) szerszámgép lényege, hogy a vezérlését végző, programozható mikroszámítógépet is magában foglalja. A robotcella rugalmas megoldást jelenthet a kisebb üzemek számára, melyek gyakran munkaerőhiánnyal szembesülnek, miközben hatékonyabbaknak kellene lenniük és javítaniuk kellene a gyártási teljesítményükön.

A LoadMate Plus a robotika segítségével automatizálja az alkatrészek berakodását és eltávolítását a szerszámgépből. Igény szerint telepíthető az adott gép mellé vagy két gép közé, és a munkavégzés helyétől függően az egyes eszközök között is könnyedén mozgatható. Használatához nincs szükség külön robotprogramozási tapasztalatra vagy betanításra, így a meglévő alkalmazottak is könnyen dolgozhatnak vele.

Ahogyan arra Rob Brodecki, a Mitsubishi Electric Automation termékmenedzsere felhívta a figyelmet, a legtöbb gépi automatizálási megoldás a rugalmasság biztosítása szempontjából az úgynevezett kollaboratív (együttműködő) robotokra – azaz kobotokra – támaszkodik. A teljesítmény növelése és a nagyobb alkatrészek kezelése céljából pedig általában ipari robotokat alkalmaznak.

A LoadMate Plus esetén azonban ezen szempontok közül egyiket sem kell „feláldozniuk” A cella ugyanis típustól függetlenül biztosítja a megfelelő rugalmasságot. Így a felhasználók igény szerint számtalan robot közül választhatnak, hogy az adott üzleti elvárásoknak minden esetben megfelelhessenek.

Forrás: