MI-vel turbózná fel az ipari robotikát a Symbio

Kapcsolódó cikkek

MI-vel turbózná fel az ipari robotikát a Symbio

MI-vel turbózná fel az ipari robotikát a Symbio

gyártás

2 perc

A robotikai startup 30 millió dollár befektetői tőkét szerzett a mesterséges intelligencia alapú fejlesztéseihez.

A 2014-ben alapított, robotikai rendszereket és szoftvereket fejlesztő vállalat az MI-t venné igénybe az ipari gyártás korszerűsítéséhez. Technológiájuk utólag építhető be már meglévő ipari robotokba, növelve ezzel azok gyorsaságát, használhatóságát és rugalmasságát.

Rendszerük középpontjában a SymbioDCS áll. Ez egy ipari robotikai middleware – vagyis köztes szoftver, amely különféle, operációs rendszerben alapvetően nem elérhető szolgáltatásokat kínál az alkalmazásoknak – és a Python programozási framework ötvözete. A startup szerint ez leegyszerűsíti az ipari robotok programozását, sokkal intelligensebbé téve azokat.

A programozók munkáját a különféle szenzorok által nyert, valós idejű információk és visszajelzések, valamint a fejlett vezérlőszoftver kombinációja segíti. A SymbioDCS-sel programozott és vezérelt gépek így gyorsan megtanulhatják és elvégezhetik a feladatokat, növelve ezzel a hatékonyságot, javítva a minőséget és csökkentve az ergonómiai kockázatokat.

A vállalat keretrendszere edge infrastruktúrán fut az ipari hálózatokon keresztül, hogy tájékoztassa és oktassa a már meglévő gyári rendszereket, és fejlessze az összeszerelési feladatok automatizálhatóságát.

Habár az automatizált ipari robotika ma már nem számít új területnek, a Symbio szerint megoldásuk a teljesen önállóan működő feketedobozos rendszerektől eltérően az automatizálás kiépítésére összpontosít, amely az ember és a gép közötti hatékonyabb együttműködést tesz lehetővé.

A startup már a Nissannal és a Toyotával is megállapodott szoftvereinek bevezetéséről az egyesült államokbeli gyárakban.

Max Reynolds, a cég társalapító-vezérigazgatója arra hívta fel a figyelmet, hogy a meglévő ipari gyártási robotok saját programozási nyelveket futtatnak, amelyek lassúvá és nehézkessé teszik működésüket. „Ezeknek nemcsak az ügyességük hiányzik, hanem a gépi intelligenciájuk is” – tette hozzá.

A technológiájukat a meglévő gyártási kritikus pontok kijavítására tervezték az MI és az ember-robot közötti együttműködés legjobb gyakorlatainak felhasználásával. A vezérigazgató szerint ez jelenti majd a siker kulcsát.