Hangulatjavító okoslámpa az otthoni kikapcsolódásért

Kapcsolódó cikkek

Hangulatjavító okoslámpa az otthoni kikapcsolódásért

Hangulatjavító okoslámpa az otthoni kikapcsolódásért

energia

2 perc

A wellness szó hallatán inkább egy szálloda- vagy élményközpont jut az emberek eszébe, nem pedig az otthonuk. Ezen kíván változtatni a Ling Technology, amely az intelligens megoldásoknak köszönhetően újfajta koncepciót szeretne kialakítani.

Így született meg az idei Las Vegas-i világkiállításon is bemutatott Auri okoslámpa ötlete. A készülék megnyugtató fényekkel és hangokkal segíti az otthoni kikapcsolódást, továbbá az Amazon virtuális asszisztensével, az Alexával is kompatibilis.

A gyártó szerint az Auri különbözik a „hagyományos” okoshangszóróktól. Formájában ugyan hasonlít azokhoz, de egyéb külső jegyeit tekintve kifejezetten arra tervezték, hogy nyugalmat biztosítson. A világítást a külső réteg alatt található LED-ek biztosítják, amit a relaxálást elősegítő hangzással kombináltak. A fejlesztés célja, hogy hozzájáruljon a napi stressz levezetéséhez.

Ugyanakkor a lámpa hagyományos üzemmódban – például olvasáshoz – is használható. Az Alexa-integrációnak köszönhetően pedig hangutasításokra is reagál, így a felhasználó a többi között zenehallgatásra is használhatja, és a legtöbb otthoni intelligens berendezését is irányíthatja a segítségével.

Jiawei Gu, a Ling Technology vezérigazgatója elmondta, több mint két éve dolgoznak a terméken. Céljuk egy olyan többfunkciós készülék kialakítása, amely a felhasználó privát szférájába történő „betolakodás” nélkül garantálja a kikapcsolódást.

A gyártáshoz Indiegogo-kampány indult, melynek során a kitűzött támogatási célnak már majdnem a négyszerese gyűlt össze. A terméket különböző csomagokban lehet előrendelni. A 129 és 139 dolláros ajánlat már kifutott, jelenleg 144 dollár a legalacsonyabb ár. A kiszállítás márciustól várható, kereskedelmi forgalomba pedig a tervek szerint 230 dolláros áron kerül majd a lámpával egybe épített okoshangszóró.

Forrás: