Esernyő vagy napszemüveg? Így segít az otthoni okosrendszer

Kapcsolódó cikkek

Esernyő vagy napszemüveg? Így segít az otthoni okosrendszer

Esernyő vagy napszemüveg? Így segít az otthoni időjárás-előrejelző rendszer

energia

2 perc

Saját használatú időjárás-állomások eddig is léteztek, a WeatherFlow azonban most az okosmegoldásokat is hangsúlyosabban beépítette.

A saját meteorológiai állomások iránt növekszik az érdeklődés, mivel árban is egyre inkább hozzáférhetőbbé váltak az átlagos felhasználók számára (is). Az okosotthonhoz kapcsolódó eszközök között ugyanakkor nem nagyon volt példa ilyen fejlesztésre.

Ezen kíván változtatni a WeatherFlow cég a Tempest nevű intelligens időjárási rendszerével. A cél, hogy a felhasználók sokkal pontosabb és részletesebb adatokhoz juthassanak, mint „normál” esetben. A készülék ugyanis folyamatosan naprakészen tartja a helyi klímainformációkat, így használata különösen ajánlott lehet olyanoknak, akik szélsőséges időjárási körülmények közepette élik mindennapjaikat – márpedig sajnos ez egyre nagyobb területen jellemző.

A napenergiával működő Tempest hét különféle szenzort tartalmaz. Ezek képesek az aktuális fényviszonyok, az eső, a szélerősség, a légnyomás, a hőmérséklet, a páratartalom és a villámlás érzékelésére – teszik mindezt egy nagyjából kempinglámpa méretű eszközbe „csomagolva”. Mindennek köszönhetően a készülék gyakorlatilag bármilyen kültéri területen használható és a látványa sem zavaró, sőt a fejlesztők szerint a beállításai is egyszerűen kezelhetők.

A WeatherFlow applikációjában sokféle paraméterre kiterjedő információkat lehet kapni az aktuális helyi időjárási viszonyokról. Legyen szó UV-sugárzásról, napsugárzásról, szélerősségről és szélirányról, az eső érkezésének valószínűségéről, légnyomásról, hőmérsékletről vagy páratartalomról, de a villámlási adatok is elérhetők. A vezeték nélküli csatlakozásnak köszönhetően nincsen szükség külön kábelekre vagy olvasópanelekre.

A kapcsolódó, jelenleg is zajló Kickstarter-kampányban a kitűzött 50.000 dolláros támogatási cél már jóval több mint tízszerese összegyűlt. A készülék ára 229 dollár, a kiszállítás jövő márciusban várható.

Forrás: