Új szintre érkeztek az okoskarpántok

Új szintre érkeztek az okoskarpántok

Új szintre érkeztek az okoskarpántok

egészség

4 perc

A viselhető kiegészítők piacán már megszokott az aktivitásmérés és az okostelefonos értesítések kezelése. A Zenta azonban egy egészen új dologra is vállalkozik: az érzések nyomon követésére.

A londoni fejlesztőcsapat olyan csatlakoztatott karkötőt akart megalkotni, amely a piacon lévő termékek fölé emelkedhet. Meglepő módon nem használnak új szenzorokat ahhoz, hogy az emberi érzéseket leképezzék, csak okosan használják fel a meglévő adatokat.

Speciális alvásfigyelő segíthet a stressz csökkentésében

A készülék képes mérni a fitneszeszközöktől is elvárható paramétereket: a pulzusszámot, a vérnyomást, bőrhőmérsékletet és hasonlókat. Ezeket összeveti a felhasználó által is megadott hangulatokkal, így meg tudja jegyezni, milyen mérések jelentik azt, hogy viselője boldog, és melyek azt, hogyha szomorú.

Ezen felül különböző funkcióival képes érzékelni és kezelni is a stresszt: ha azt érzékeli, hogy a felhasználó túl sok időt tölt a munkával, időnként figyelmezteti, hogy tartson szünetet, vagy javasolhat néhány légzésgyakorlatot az elme megnyugtatására.

Ha pedig a tulajdonos pihenőidőt szeretne beiktatni, a készülék képes okosan szűrni az értesítéseket: így a munkahelyi emaileket nem továbbítja, hogy tulajdonosa teljesen jelen lehessen a családjával vagy a barátaival.

A brit Vinaya tehát egy olyan eszközt alkotott meg, amely nemcsak stílusos és hasznos kiegészítő lehet a mindennapokban, de minden élethelyzetben igyekszik a mentális és fizikális jóléten is dolgozni.

A kapcsolódó Indiegogo-kampányból már csak bő egy hét van hátra, de már így is kétszeresét gyűjtötték össze a kitűzött 100 ezer dolláros célösszegnek. A támogatók még mindig előrendelhetik a későbbi bolti árnál olcsóbban, mintegy 150 dollárért a készüléket, melynek kiszállítása 2017 áprilisára várható.