Ez a hangszóró olvas a gondolataiban

Ez a hangszóró olvas a gondolataiban

Ez a hangszóró olvas a gondolataiban

szórakozás

4 perc

A hangvezérlésen alapuló rendszer felhasználója hangulati állapotára alapozva fokozza a zenehallgatás élményét.

A MoodBox rendszere állítólag képes felismerni, milyen kedve van éppen tulajdonosának, és ehhez igazodva a leginkább megfelelő zenét játssza le neki. A vezeték és érintés nélküli, hangvezérléssel irányítható készülék ezen felül hangulatvilágítással is szolgál, továbbá kristálytiszta, 360 fokos hangzást tesz lehetővé.

Az eszköz „szíve-lelke”, az Emi nevű mesterséges intelligencia, amely létrehozza a felhasználó jellemrajzát: képes kiismerni hangulati változásait, hogy mit kedvel és mit nem, zenei preferenciáit pedig az úgynevezett prediktív modellezés segítségével sajátítja el. 

Az ébresztő funkciónak köszönhetően a felhasználó akár minden nap a megfelelő dallamokra és fényekre ébredve kezdheti napját, sőt igény szerint akár időjárás-jelentést is kérhet.

A kapcsolódó alkalmazás komplett elemzést állít össze a napi, heti vagy éppen az adott hónapban észlelt hangulatváltozásokról. Ha otthon több hangszóró is a rendszer része, akkor lehetőség van azok szinkronizálására, ebben az esetben minden szobában ugyanazok a dallamok csendülnek fel, de az is beállítható, hogy mindenhol más szóljon.

A MoodBoxot a mesterséges intelligencia világszerte ismert szakértője, Pascale Fung professzor asszony és az általa vezetett Hongkongi Tudományos és Technológiai Egyetem kutatócsoportja hozta létre. Céljuk egy olyan innováció megalkotása volt, mely képes „megérteni” az emberi viselkedést és a zene erejével javítani az életminőséget. A termék az Indiegogo oldaláról 149 dollárért előrendelhető.