Még több életet mentene meg az Apple Watch

Kapcsolódó cikkek

Még több életet mentene meg az Apple Watch

Még több életet mentene meg az Apple Watch

egészség

1 perc

Az almás cég intelligens órája most is alkalmas arra, hogy szemmel tartsa viselője egészségi állapotát, de egy új programnak köszönhetően a jövőben még többet tudhat a készülék.

A Phone Arena szerint az Apple ezt nem egy általa kitalált új szolgáltatás bevezetésével érné el, hanem a Heartline Study nevű projekt és a Johnson & Johnsonnal zajló együttműködés eredményeként – írta a hvg.hu.

A közös ötletelést az almás cég szorgalmazta, miután az elmúlt hónapokban számos olyan történet jelent meg, hogy az okosóra időben figyelmeztette tulajdonosát, és ezzel akár életet mentett.

Az egyik esetben egy magyar felhasználót sikerült időben diagnosztizálni, akit az eszköz arról értesített, hogy valami nincs rendben a szívével. A cél igen grandiózus: a gyártó azt szeretné, ha az órája a pitvarfibrillációra utaló első, apró jeleket is képes lenne érzékelni.

Ahogy arról korábban mi is írtunk: a viselhető technológia a fejlesztések trendje alapján a különböző betegségek megakadályozásában is segíthet a jövőben.

Ennek egyik példája, hogy az Apple okosórája képes lehet detektálni a szabálytalan szívimpulzusokat. Ezek a rendellenességek további monitorozást igénylő komoly szívritmus-problémára utalhatnak.

A kutatók azt remélik, hogy a technológia segíthet a pitvarfibrilláció, a szabálytalan szívverés leggyakoribb formájának a korai felderítésében. A kezeletlen pitvarfibrilláció ugyanis ötszörösére emeli a stroke kockázatát.