Hőkamera szűri ki a lázas betegeket a SOTE klinikán

Kapcsolódó cikkek

Hőkamera szűri ki a lázas betegeket a SOTE klinikán

Hőkamera szűri ki a lázas betegeket a SOTE klinikán

egészség

1 perc

Járványügyi veszélyhelyzet esetén kiemelten fontos a kórházba érkezők testhőmérsékletének a mérése.

A Dahua Technology Hungary Kft. jóvoltából a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában a sürgősségire érkezőket már a bejáratnál szűrni tudják. A felajánlott mesterséges intelligenciát alkalmazó, hőkamerás fejlesztés ugyanis gyors, megbízható és mindenekelőtt érintésmentes mérést tesz lehetővé.

A precíz technológiának köszönhetően már 3 méter távolságból képes a rendszer +/- 0,3 Celsius fok pontossággal, egyidejűleg akár több személy hőmérsékletét is megállapítani. Hőemelkedés vagy láz esetén pedig azonnal hangjelzéssel riasztja a személyzetet.

A fejlesztés különlegessége a referencia-hőkibocsátó egység, másnéven black body, amelynek hőképét hasonlítja össze a hőkamera az előtte elhaladó személyek fejéről, azon belül is a szemgödörről alkotott hőképével.

Az osztályra érkező betegek, hozzátartozók szűrésében pontos, gyors, a munkafolyamatot egyszerűsítő eszközként lehet használni a testhőmérséklet-mérő rendszert, amely növeli az ápoltak és az ellátók biztonságát is. A megoldás használata egyszerű, és április 17-i sikeres üzembe helyezése óta kiválóan működik – közölte a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatósága.

A Dahua Technology a világ második legnagyobb videókamerás megfigyelő rendszereket és okosotthoni IoT-megoldásokat gyártó vállalata.