Közeleg az idő, amikor ellepik az utakat az önjáró autók

Közeleg az idő, amikor ellepik az utakat az önjáró autók

Közeleg az idő, amikor ellepik az utakat az önjáró autók

autó

1 perc

2020-ra jósolják az autós közlekedés új forradalmát.

Lassan, de biztosan egyre több autógyártó kezdi beépíteni saját modelljeibe az önvezető módhoz szükséges technológiát.

A Tesla 2014 óta az összes járművébe beszereli az ehhez szükséges hardvert – két éven belül pedig megváltoztatná vele a világot –, eközben pedig a legnagyobb gyártók, mint a Mercedes, a BMW vagy a Volvo is azon dolgozik, hogy minél tökéletesebb rendszert kínáljon a tulajdonosoknak. Mindemellett a világ egyik legnagyobb tech cége, a Google is önvezető kocsit fejleszt – olvasható a HVG Tech rovatában.

A Business Insider kutatása szerint 2020-ra már akár tíz millió részben vagy teljesen önvezető autó lesz majd az utakon. Az utóbbiak A pontból B pontba úgy viszik el utasukat, hogy annak egyáltalán nem kell az irányítással foglalkoznia, az áttörés kezdetét 2019-re jósolják.

A tanulmányból az is kiderül, hogy a magas ár a legnagyobb akadály az új megoldás előtt: a forradalmi változáshoz szükség van arra, hogy a fejlesztések olcsóbbá váljanak, de arra is, hogy a törvényi háttér tisztázódjon. Amíg ezek nem valósulnak meg, addig nem várható, hogy a közúti közlekedésben hétköznapi látvány legyen a sofőr nélküli jármű.