Digitális asszisztens költözik egyes Nissan modellekbe

Kapcsolódó cikkek

Digitális asszisztens költözik egyes Nissan modellekbe

Digitális asszisztens költözik egyes Nissan modellekbe

autó

1 perc

A japán autógyártó európai kínálatában elsőként biztosít lehetőséget az Amazon Alexa hangvezérelt szolgáltatásra.

Mivel az Amazon okoshangszórója a kategóriájában az egyik legnépszerűbb, valószínű, hogy sok autótulajdonos élhet majd az új lehetőséggel.

Az ázsiai márka az első, amely a digitális asszisztens közvetítésével használja az úgynevezett Connected Vehicle Skills alkalmazásprogramozási felületet (API), illetve teszi egyszerűbbé annak alkalmazását, hangsúlyozza az autógyártó. A rendszer ráadásul nemcsak a legújabb, hanem sok 2016-2018 óta gyártott, leginkább az USA-ban eladott modellel is kompatibilis. A működéshez szükséges NissanConnect Services frissítése már most automatikusan elérhető.

A támogatás egyelőre a gépkocsi hangasszisztensen keresztüli indítását, zárását és nyitását teszi lehetővé. A több Nissan márkájú autóval rendelkező háztartások különböző nevekkel, jelzőkkel különböztethetik meg egymástól a járműveiket. A beszámolókból nem úgy tűnik, hogy létezne limit a bevonható autók számát illetően.

A cég közleménye szerint már minden, a NissanConnect szolgáltatással felszerelt és a programban regisztrált autó használhatja az Alexa-funkciót.

Forrás: