Androidos újdonság az autós infotainment területén

Androidos újdonság az autós infotainment területén

Androidos újdonság az autós infotainment területén

autó

2 perc

Már korábban is számos alkalmazás lehetővé tette, hogy az okostelefonokhoz hasonló környezet fogadja a sofőröket az autók infotainment felületén, most azonban ténylegesen a járműbe költözik a mobil operációs rendszer.

A Google az Android Auto formájában operációs rendszerének egy leegyszerűsített, csak a vezetés közben szükséges funkciókra képes formáját telepítette egyes járművekre, melyek így az okostelefonnal kapcsolatba lépve képesek voltak hozzáférni a telefon internetes kapcsolatához, a zenelejátszójához és az üzeneteihez. Később egy külön applikációval azok számára is elérhetővé tették a megoldást, akik nem rendelkeznek kompatibilis járművel, vagy nincs megfelelő kijelző az autójukban.

Most az SG.hu arról számolt be, hogy elkészült az első teljes és független informatikai és szórakoztató rendszer a gépkocsikhoz. A Google munkatársai az Audi és a Volvo szakembereivel együttműködve fejlesztették ki az új megoldást, amelyet a jövőben fixen beépítenek a két gyártó modelljeibe.

Arról még csak kevés információ áll rendelkezésre, hogy pontosan hogyan is fog kinézni a rendszer. A keresőóriás Androidért felelős termékmenedzsere egy blogbejegyzésben úgy állította be a fejlesztést, mintha egy az egyben az Android Auto folytatása lenne, és azt építenék be a gyártók alapértelmezett rendszerként a fedélzeti számítógépeikbe.

További részleteket a nagy újdonságait felvonultató Google I/O konferencián lehet majd hallani, melyet május 17. és 19. között rendeznek meg. Az viszont szinte biztosra vehető, hogy ezzel a két nagy autógyártóval kötött partneri kapcsolat sokat dobhat a rendszer későbbi népszerűségén.