Együtt teszi okosabbá a mezőgazdaságot a Bosch és a BASF

Kapcsolódó cikkek

Együtt teszi okosabbá a mezőgazdaságot a Bosch és a BASF

Együtt teszi okosabbá a mezőgazdaságot a Bosch és a BASF

agrár

2 perc

A vállalat, melynek tulajdonjogát az érintettek fele-fele arányban birtokolják, kölni székhellyel indul 2021 első negyedévében.

Az üzletbe a Bosch hardver- és szoftver-megoldásokkal, valamint a szántóföldi növények termesztésével kapcsolatos tervezési és döntéshozatali megoldásokkal száll be.

Az együttműködés másik résztvevője, a BASF Digital Farming saját, a termesztés optimalizálását lehetővé tévő intelligens mezőgazdasági platformját, a xarvio Digital Farming Solutions-t kínálja.

Az automatizált, valós idejű, az egyes termőterületekre specifikus döntések meghozatalát lehetővé tévő rendszer a gyomok elleni védekezésben játszik szerepet.

Az először piacra kerülő két termék egyike az ültetést támogató Intelligent Planting Solution (IPS) egyik változata, amelyben fejlett digitális intelligencia támogatja a vetést és a műtrágya-használatot.

A másik újdonság a Smart Spraying: az okos permetezési szisztéma a Bosch kamerás érzékelő technológiáját és szoftverét ötvözi a xarvio termésoptimalizálási platformjával.

A helyi adottságoktól függően, a fejlesztés csökkentheti a szükséges növényvédőszerek mennyiségét, egyes korai vizsgálati eredmények szerint akár 70 százalékkal is. A megoldás egyelőre korlátozott számú géppel kerülhet piacra 2021-ben.

Mindkét precíziós fejlesztést széles körben, valós termesztési körülmények között tesztelték. Az első közös termék bevezetését Brazíliában tervezik, amit Európa és Észak-Amerika követ.

Hatékonyság és fenntarthatóság, kéz a kézben

A high-tech érzékelőkkel, intelligens szoftverekkel és digitális termékekkel felszerelt csatlakoztatott gépek révén a jövő mezőgazdasága hatékonyabb, egyben környezetbarátabb lehet, értékelte az eredményeket Andrew Allen, a Bosch haszonjárművekkel és terepjárókkal foglalkozó üzletágának vezetője.

Nyilatkozott a BASF mezőgazdasági megoldásokért felelős, 7,8 milliárd eurós forgalmat generáló divíziójának elnöke is. Vincent Gros szerint befektetéseik olyan új, fenntartható, precíziós technológiák kifejlesztéséhez járulnak hozzá, amelyek tökéletesítik az agráriumban használt gyakorlatokat és azok eredményeit.

Forrás: