Miért jó választás az üveges bejárati ajtó?

Kapcsolódó cikkek

Miért jó választás az üveges bejárati ajtó?

Miért jó választás az üveges bejárati ajtó?

Üzleti Hírek

2 perc

Bejárati ajtókból manapság nincs hiány a piacon, sokszor pont a bőség zavara az, ami a legtöbb fejtörést okozza. Ám ha van már néhány olyan alapvető elképzelésünk, aminek a mentén el tudunk indulni, az nagyban megkönnyíti a végső döntést.

Ilyen például az, ha elhatározzuk, hogy üvegbetéttel felszerelt egyedi bejárati ajtót akarunk választani. De vajon miért előnyös ez a típus? Nézzük a részleteket!

Természetes fényt juttat az előszobába

Az előszoba általában a lakás vagy a ház egyik, ha nem a legsötétebb helyisége, hiszen szűkös, emiatt a falra az ajtó mellé gyakran már nem fér fel egy ablak is. Ezért ide csak annyi fény szűrődik be, amennyi a szomszédos helyiségekből nyitott ajtónál bejut, így a legtöbb előszobában állandó félhomály honol és még fényes nappal is lámpát kell kapcsolni.

A Nívó üveges egyedi bejárati ajtó viszont beenged némi természetes fényt, így a helyiség sokkal világosabbá válik. Ez nemcsak a takarítást könnyíti meg, hanem amikor indulás előtt megnézzük magunkat a tükörben, akkor is sokkal valósághűbb képet kapunk, hiszen nem mesterséges megvilágításban szemléljük a külsőnket.

Nagyon sötét vagy északi tájolású előszoba esetében válasszunk minél nagyobb üvegbetétet (ha elfér, akár egy oldalsó vagy felső bevilágító is szóba jöhet), hogy a lehető legtöbb fény juthasson be az ajtón keresztül. 

Válasszunk olyan matt vagy savmart üveget, amin nem lehet átlátni, így nem kell tartanunk a kíváncsi tekintetektől sem.

Szép és elegáns

Az ajtóban lévő üvegbetét nem csupán azt a célt szolgálja, hogy átengedje a fényt, hanem dekorációnak is kiválóan alkalmas. A fényes üveg gyönyörűen megtöri az ajtólap egyhangúságát, ezáltal a nyílászáró sokkal esztétikusabb és elegánsabb hatású lesz.

Gondoljunk csak a modern ajtókra: sok helyütt látni olyan kialakítást, hogy vékony, vízszintes üvegsávok tarkítják az ajtólapot, ettől lesz az egész izgalmas, trendi kinézetű. Persze dönthetünk a jelenleg divatos szögletes formák helyett a klasszikus, ívesebb kialakítású üvegbetétek mellett is, mivel ezek is remekül mutatnak.

Sőt, akkor is készíttethetünk üveges bejárati ajtót, ha az előszoba nélküle is elég világos, és csupán az esztétikai szempontok vezérelnek. Hisz az a tökéletes otthon, amit a legapróbb részletekig a saját ízlésünkre formálhatunk. 

Akár kitekintőként is működhet

A mattított üvegen se kifelé, se befelé nem lehet átlátni, ám ha az ajtón keresztül szeretnénk majd meglesni, hogy ki csenget, akkor válasszuk a reflexiós üveget. Ez egy olyan speciális típus, aminek a külső oldala tükörhöz hasonlóan visszaveri a fényt, belülről azonban át lehet látni rajta. 

Így az ajtó előtt álló személy nem tud belesni hozzánk, de mi észrevétlenül az ajtó közelébe tudunk lopakodni, hogy megnézzük, ki akar bebocsátást nyerni.

Ám vigyázat: este a reflexiós üveg pont fordítva működik! Ha ugyanis az előszobában felkapcsoljuk a világítást, akkor kintről a sötétből be lehet látni, mi viszont nem látjuk mi van az ajtó előtt. Ennek tükrében döntsük el, hogy valóban ezt a típust akarjuk-e választani.