Új felhőt mutatott be a Huawei

Új felhőt mutatott be a Huawei

Új felhőt mutatott be a Huawei

szórakozás

1 perc

Európából is elérhető az új Huawei Mobile Cloud, amely lehetővé teszi, hogy a felhasználók vezeték nélkül menthessék és állíthassák vissza adataikat, valamint egyszerűen szinkronizálhassák Huawei készülékeiket

A szolgáltatás az EMUI (a gyártó Android-változata) új verziójával együtt debütál majd, de hamarosan a már a piacon lévő modellekhez is elérhető lesz a frissítésekkel. A kamerával készített fotókat, videókat és képernyőképeket a készülékek automatikusan mentik majd a felhőbe.

A tárhelyet a felhasználók könnyen elérhetik majd a cloud.huawei.com weboldalról vagy a telefon Galéria alkalmazásának segítségével.

Így látja a Huawei a mesterséges intelligencia jövőjét

Elérhető lesz a gyártó készülékei közti automatikus adatszinkronizáció is, így gyorsan és egyszerűen lehet majd bárhonnan elérni a névjegyeket, a naptárt, a wifit vagy a jegyzeteket. A kínai vállalat kezdetben 5 GB ingyenes felhő tárhelyet kínál, 2018-tól pedig lehetőség lesz nagyobb tárhely vásárlására.

A felhőszolgáltatás biztonságának minőségét a Cloud Security Alliance Star / CSA Star (ISO/IEC 27001) biztosítja. Az adatokat az EU adatvédelmi jogszabályainak megfelelően kizárólag az Európai Unión belül, európai szervereken tárolják majd. 

A szolgáltatás teljes használata kezdetben Finnországban, Lengyelországban, Németországban, Olaszországban, Franciaországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban és Hollandiában lesz elérhető, más országokban pedig később. Magyarországon egyelőre csak a névjegyekhez, a wifi-infókhoz és a naptárhoz használható ez a típusú felhőszolgáltatást.