Kezdőcsomag leendő okosotthon lakóknak

Kezdőcsomag leendő okosotthon lakóknak

Kezdőcsomag leendő okosotthon lakóknak

szórakozás

2 perc

Cikkünkben összeállítottunk egy olyan, három készülékből álló kezdőcsomagot, amellyel bárki okosabbá teheti otthonát, anélkül, hogy túl nagy kiadásokat vállalna.

Az intelligens otthonok rendkívül gyorsan válnak egyre népszerűbbé a lakosság körében, így sokan teszik fel maguknak a kérdést, hogy tehetnék ők is okosabbá a lakásukat, és vajon mennyibe kerülnek az innovatív készülékek. Szerencsére ma már több száz olyan egymással kommunikáló eszköz kínálja magát a piacon, amelyik valamilyen módon hozzájárul a háztartások intelligenssé válásához, az árak között viszont jelentős különbségek mutatkoznak.

Csakis azért, mert egy berendezés drága, még nem feltétlenül jelenti, hogy a legjobb a kategóriájában. A kicsit borsosabb árú modelleket persze több funkcióval látják el, mint olcsóbb társaikat, de a fogyasztóknak ma már nem kell irreális kiadásokba verniük magukat, ha nyitnának a smart home megoldások felé.

Gyorsabban vevőre találnak az okosotthonok >>Rengeteg olyan készülék létezik, amely forradalmasítja a háztartások világítását, fűtését, az otthoni zenehallgatást, a konyhai feladatokat, valamint gondoskodik a lakások biztonságáról. Ha kizárólag az a célja, hogy egy kicsit megkapargassa a felszínt, akkor érdemes néhány kulcsfontosságú területen kezdeni az átalakítást a pénzügyi lehetőségek függvényében.

Az alábbiakban összegyűjtöttünk néhány olyan intelligens készüléket, amelyek jó kiindulópontot jelenthetnek azoknak, akik belevágnak a fejlesztésekbe. Ezek a berendezések elsősorban a világítást, a fűtést és az otthonok távoli irányítását helyezik új alapokra. Persze az is előfordulhat, hogy sokkal inkább szeretne egy internethez kapcsolódó hangszórót, mint egy intelligens kamerát, vagy okosizzót a mobiltelefonos alkalmazáson keresztül irányított konnektor helyett. Most egy három eszközből álló kezdőcsomagot állítottunk össze, a termékeket kombinálva nagyjából 100 ezer forintból okosabbá lehet tenni egy háztartást.

Honeywell hőszabályzó

A vállalatnak több olyan készüléke is van – mint például az EvoHome – amelyik lehetővé teszi, hogy az egyes szobák fűtését távolról is lehessen szabályozni egy okostelefonos applikáció segítségével. A Single Zone termosztát lényegében egy teljes mértékben programozható hőszabályzó, amelyet a Total Connect Comfort alkalmazáson keresztül lehet irányítani. A berendezést nem látták el olyan okos szenzorral, mint a Nest hasonló készülékét, amelyik figyeli, hogy a lakók melyik pontján tartózkodnak éppen az otthonuknak, és kiismeri a szokásaikat is. Ennek ellenére az eszköz segítségével a felhasználók bárhonnan és bármikor, távolról is beállíthatják a háztartásuk hőmérsékletét.

WeMo LED világítás

Kíváncsi rá, mi a legtrendibb az okosotthonokban? >>A Belkin eszköze egy kicsit olcsóbb, mint az egymással összekapcsolt, hasonló készülékek, bár az is igaz, hogy nincs olyan széles színválasztéka, mint például a Philips Hue csatlakoztatott izzóinak. Ennek ellenére lehetőséget biztosít arra, hogy a fogyasztók időzítsék az otthoni világítást, tompítsák vagy felerősítsék a fényeket szintén egy okostelefonos alkalmazáson keresztül. Az izzók élettartama eléri a 23 évet, és egyszerre 50-et is egymáshoz lehet kapcsolni a WeMo Linken, amely csatlakoztatja a körtéket az otthoni wifi-hálózathoz. A kezdőcsomagban 2 égő található, de a LED-es izzókat természetesen darabonként is meg lehet venni a felhasználó igényei szerint.

WeMo Switch

A Belkin kapcsolói hasonlítanak a WeMo LED-es világítási rendszeréhez, tehát a fogyasztó döntheti el, hogy milyen mértékben szeretné átalakítani az otthona működését. Az eszköz legfőbb előnye, hogy a lakók vezeték nélküli kapcsolaton keresztül tudják vezérelni a háztartási és az elektromos készülékeiket, például a lámpát, a tévét, a ventillátort, vagy a kávéfőző gépet. A kapcsolót elég bedugni a lakásban található bármelyik konnektorba, és ehhez csatlakoztatni az irányítani kívánt berendezést. Az eszköznek ezek után kapcsolódnia kell a wifi-hálózathoz, és az egyszerű üzembe helyezést követően bármelyik háztartási készüléket lehet távolról szabályozni egy okostelefon segítségével.

Forrás: Pocket-Lint