Így lőhet tűéles szelfit – akár a levegőből is

Így lőhet tűéles szelfit – akár a levegőből is

Így lőhet tűéles szelfit – akár a levegőből is

szórakozás

3 perc

Új szintre emelheti a levegőből történő fotózást a zsebben is elférő miniatűr drón. Az AirSelfie2-es modellről a múlt héten megrendezett CES fogyasztói elektronikai kiállításon rántották le a leplet az alkotók, és a várakozások szerint sokkal jobban működik majd, mint az elődje.

A prototípus – vagyis az AirSelfie – lényegében egy apró, mindössze 61 grammos repülő kamera volt, mely egy (tartozékként árult) alumínium telefontokban is elfért. Ezt a modellt ugyanakkor még érték bírálatok a gyenge minőségű képek és a rövid üzemidő miatt, emiatt a fejlesztők finomítottak a kivitelezésen, sőt extrákkal is ellátták a drónt. 

Az egyik legfontosabb változás, hogy a szerkezetet már egy magasabb színvonalú, full HD képek készítésére alkalmas 12 megapixeles kamerával szerelték fel. Ezen túl nagy előrelépést jelent, hogy a kütyü egy töltéssel most már sokkal tovább bírja a levegőben, az üzemidő 50 százalékkal hosszabbá vált (a teljes repülési idő eléri a 4 és fél percet).

További pozitívum, hogy a belső tárhely 16 gigabájtosra bővült, és a kapcsolódó alkalmazás is átesett némi ráncfelvarráson.

A drón lényegében alig nagyobb, mint egy iPhone, az ára viszont igencsak borsos. Az érdeklődők 300 dollárért juthatnak hozzá, ami átszámolva valamivel több mint 75 ezer forintnak megfelelő összeg. A mini repülő kamera először márciusban lesz elérhető négy különböző színben.

Forrás: Cnet