Egyre többre képes az intelligens otthon

Kapcsolódó cikkek

Egyre többre képes az intelligens otthon

Egyre többre képes az intelligens otthon

szórakozás

2 perc

A Google egyre szorosabbra fűzi a kapcsolatot a telefon és az otthonautomatizáció között, így új szintre léphet a hangvezérelt okosotthon.

A legújabb Pixel 2 telefonok mellett a keresőmotorjáról híres cég nemrégiben legújabb okosotthon-vezérlő hangszóróit is bemutatta, a felső kategóriát megcélzó Google Home Maxot és az Echo Dottal versenybe szálló, kisméretű Google Home Minit. A készülékek teljesen új funkciókat is hoznak az okosotthonba, nézzük, melyek is ezek!

Csoportosított parancsok

Mostantól elég egy „jó reggelt” köszöntéssel indítani a napot, és a Google Assistant egyben elvégez egy sor előre beprogramozott parancsot: átfutja a napi híreket, közli a napi időjárást és beszámol a közlekedési viszonyokról is. Természetesen ezt a listát a felhasználó személyre szabhatja, így akár a „jó éjszakát” elköszönésre az eszköz bezárhatja az okoszárakat és élesítheti a riasztót.

Nagy bejelentések

Ez a funkció csak azok számára érdekes, akik több Google Home hangszóróval is rendelkeznek egy lakásban. Az androidos telefonokról is elérhető Assistant segítségével egyetlen üzenetet az egész lakásban szét lehet kürtölni – akár valami fontos bejelentésről van szó, akár csak idegesíteni akarja a felhasználó a lakótársait.

Szorosabb kapcsolat a telefonnal

Elkerülhetetlen fejleménye a mai digitális világnak, hogy a legtöbb emberhez, mondhatni, hozzánőtt a telefonja, hiszen azon tárol minden szükséges adatot, az interneten pedig a különböző azonosítói és telefonszáma alapján ismerik fel barátai.

A Google Home már régóta képes telefonhívásokat is lebonyolítani, ám most már az is lehetővé vált, hogy közvetlenül a hívást kezdeményező száma jelenjen meg – korábban a fogadó fél csak egy véletlenszerűen generált számot látott, sokan az ilyen hívásokat pedig azonnal kinyomják.

Ezen felül lehetővé válik az is, hogy az okosotthon-vezérlő megcsörgesse a lakásban valahol elhagyott telefont: akár iPhone-okat is, de az androidos telefonokat még lenémítva is képes megszólaltatni. Sőt, a különböző keresési találatok részletes eredményét azonnal továbbítani tudja a telefonra.

Ezeken kívül az okosotthon szorosabb integrációban működhet a gyártó más termékeivel (így a Nest termosztátokkal és biztonsági kamerákkal, valamint a ChromeCast berendezésekkel), ami főleg az egyre életszerűbb parancsokban nyilvánul meg. Így például a felhasználónak elég csak annyit kérnie, hogy „legyen kicsit melegebb”, és a rendszer felkapcsolja a fűtést.

A virtuális asszisztens telefonról is elérhető új funkciója a hangválasztás, immár a hagyományosan női hangon megszólaló Google Assistant „férfi változatban” is elérhető.

Forrás: The Verge