Képernyőt kap a Google Home

Kapcsolódó cikkek

Képernyőt kap a Google Home

Képernyőt kap a Google Home

még több IoT

3 perc

A keresőóriás úgy döntött, hogy képernyővel egészíti ki okosotthon-platformját, ám a hardvertervezést más cégekre bízta.

A 2018-as Consumer Electronics Show az év legnagyobb technológiai seregszemle, és ahogy arra számítani lehetett, az okosotthonok is újabb kiegészítőkkel bővültek.

Beköltözik a nappaliba a Google

Az Amazon hasonló termékcsaládjából már sokaknak ismerős lehet az Echo Show. A képernyővel ellátott okoshangszóró gyakorlatilag ugyanarra képes, mint hangvezérelt elődei, azzal a különbséggel, hogy a rendszer a válaszokat képekkel is ki tudja egészíteni, azon kívül lehetővé teszi a videolejátszást és videotelefonálást is.

Ezzel kíván versenyezni most a Google is. A cég bejelentette, hogy számos vállalattal együttműködik a Google Assistanttal ellátott otthoni hangszórók fejlesztésében. Érdekesség, hogy a JBL, a Lenovo, a Sony és az LG képernyőt is mellékelnek a hangrendszerekhez.

A cégek közül először a Lenovo mutatta be a Smart Display készülékét. A 8 és 10 collos képátlóval is elérhető tabletek beépített állvánnyal is rendelkeznek, és csak a Google Assistant futtatására képesek, még egy böngésző sincs telepítve rájuk.

A techportálok tesztjeiben általában elismeréssel beszélnek a termékről, ésszerű, könnyen használható kiegészítői lehetnek a Google smart home platformjának, arról nem is beszélve, hogy a márkajelzések hiányában még kifejezetten stílusosnak is mondhatók.

Az is egyértelmű, hogy mi a keresőóriás üzenete a termékcsalád bevezetésével: tovább versenyeznének az Amazonnal az okosotthonok terén. Így várhatóan a két vállalat a továbbiakban is mindent megtesz majd, hogy minél több felhasználó otthonába juttassa el virtuális asszisztensét, valamint hogy tovább bővítse funkcióinak körét.

Forrás: The Verge