Bocco Emo: játékos kapcsolattartás a családtagokkal

Kapcsolódó cikkek

Bocco Emo: játékos kapcsolattartás a családtagokkal

Bocco Emo: játékos kapcsolattartás a családtagokkal

szórakozás

2 perc

A cuki robot képes azonosítani a beérkező üzenetek érzelmi töltetét.

A készülék a többi között hang- és szöveges üzeneteket közvetít, így a mobiltelefonnal nem rendelkező családtagok is tarthatják a kapcsolatot a többiekkel. A csatlakozás Bluetooth-on keresztül történik, a beépített szenzorok pedig képesek érzékelni a mozgást, az aktuális hőmérsékletet és egyéb otthoni tevékenységeket.

A gyártó szerint az eszköz „az empátia kifejezésének” egyfajta megjelenési formája. A pozitív üzenetekre történő regáláskor a robot arca zölden ragyog, és lelkesen bólogat, miközben vidám dallamokat játszik le. Negatív – például a „fáradt” szót tartalmazó üzenetek esetén az arcra „lángra” gyúl (azaz két piros folt jelenik meg rajta), fejét lehajtja, és szomorú dallamok szólnak belőle. A készülék képes reagálni a felhasználó jelenlétére és hangjára, sőt az emoji alapú üzeneteket is dekódolhatja.

A fejlesztés mögött a japán Yukai Engineering áll. Ehhez a céghez köthető egyébként a Qoobo fej- és végtagok nélküli, simogatható cicapárna is.

Az új robot várhatóan elsősorban a szülők körében lesz népszerű, akik így folyamatosan „szemmel tarthatják” kisgyermekeiket vagy idős rokonaikat. A Bocco Emo értesítéseket is küld a hozzárendelt okostelefonokra, így rögtön tudható, mi történik éppen otthon.

A készülékben négyféle szenzor található. Az egyik érzékeli az ajtó kinyitását-becsukását, a zárérzékelő észleli a mágneses mező megváltozását, így monitorozza, hogy az ajtó be van-e éppen zárva. A mozgásérzékelő észleli, ha ember vagy állat tartózkodik a közelében, a hőmérséklet és páratartalom érzékelő pedig segíthet megelőzni az idősek körében esetlegesen előforduló hőgutát. Az eszközben beépített mikrofon és hangszóró is található, kamerát azonban nem építettek be.

A robot elődjéhez, Boccohoz még 2015-ben, a kapcsolódó Kickstarter-kampány keretében gyűjtöttek támogatást. A továbbfejlesztett verzió várhatóan idén ősszel érkezik meg az Egyesült Államokba 200 dollár körüli áron.

Forrás: