Kisvállalkozóknak segít a Mastercard és a Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kisvállalkozóknak segít a Mastercard és a Facebook

Kisvállalkozóknak segít a Mastercard és a Facebook

pénzügy

1 perc

Ázsiai és afrikai cégeknek ajánlják azt az új megoldást, amelyet a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress (MWC) kiállításon mutatott be a két vállalat.

A Facebook Messenger szolgáltatására fejlesztett Masterpass QR bot egyszerű és megfizethető megoldást jelent a kisvállalkozóknak abban, hogy digitális fizetéseket indíthassanak és fogadhassanak.

A csatlakozáshoz a kereskedőknek egyszerűen csak egy kérést kell küldeni a botnak, majd a banki jóváhagyást követően létrehozhatják fiókjukat, és már fogadhatják is a QR-kifizetéseket.

A felhasználók a QR kódjukat akár az üzletükbe is elhelyezhetik kinyomtatva, vagy egyszerűen elmenthetik a telefonjukba. A vásárlók a kód beolvasásával vagy az ahhoz tartozó azonosító megadásával tudnak fizetni. Ez a megoldás így okostelefonokon és régebbi típusú mobilokon egyaránt könnyen használható.  

A kártyakibocsátó cég két éve indította el Masterpass QR megoldását, amelyet kiskereskedők és nemzetközi üzletláncok egyaránt használhatnak.  

A teszteket Nigériában kezdték meg az Ecobank és a Zenith Bank bevonásával. A helyi bankok azt remélik, hogy a fejlesztés segítségével egyre több kereskedő használ majd készpénzmentes fizetési megoldásokat.