Így óvja egészségét az okosbiztosítás

Így óvja egészségét az okosbiztosítás

Így óvja egészségét az okosbiztosítás

pénzügy

2 perc

Sokan vélik úgy az egészségiparban, hogy a különböző hordható eszközök segítségével a betegek hatékonyabban tudják tartani a kapcsolatot az orvosaikkal és általában véve is jobban ügyelnek egészségükre. Erre épít az Oscar nevű startup is, amely összekapcsolja az okoskarkötőket és a biztosításokat.

A nemrég alapított Oscar egészségbiztosító a technológiai fejlesztések elkötelezett híveként kész arra, hogy jelentősebb összeget fektessen a különböző újításokba. A New York-i székhelyű cég szerint a Misfit fitness okosmérő segítségével az egészséges viselkedésminták már csuklóra rögzítve is követhetők. Közleményében a társaság úgy fogalmazott, hogy minél több lépést tesz valaki egészsége megőrzéséért, ők annál több pénzt biztosítanak ehhez.

A Misfit segítségével a biztosító ügyfelei folyamatosan figyelemmel kísérhetik majd egészségügyi állapotukat és az Oscar mobil alkalmazásával könnyedén továbbíthatják adataikat saját orvosi idővonalukra. Joshua Kushner, a vállalkozás alapítója 30 millió dolláros keretet különített el a projektre, a teljes finanszírozás pedig a 75 millió dollárt is elérheti.

A cég marketing stratégiájának alappillére, hogy a technológia megkönnyíti az egészségügyi szolgáltatók számára a kommunikációt. A biztosító honlapja olyan keresőfunkciót tartalmaz, amely a fennálló tünetek megadása után a betegeket a számukra megfelelő orvoshoz irányítja. A doktorokra rá is lehet keresni, hogy a páciensek megbizonyosodhassanak róla, hogy az oldalon történő foglalással valóban a várólista elejére kerültek. Az amerikai startup biztosító 25 percen belüli visszahívást garantál, valamint további ingyenes hívásokat, a generikus gyógyszereket és az alapellátáshoz kapcsolódó személyes konzultációkat pedig szintén térítésmentesen biztosítják.

A társaság mögött olyan nagyobb befektető cégek és alapkezelők állnak, mint a Peter Thiel által alapított Founders Fund, a Thrive Capital, a Khosla Ventures és a General Catalyst Partners – írja a Venturebeat.com.