Bankkártya helyett az új aktivitásmérőkkel is fizethet

Bankkártya helyett az új aktivitásmérőkkel is fizethet

Bankkártya helyett az új aktivitásmérőkkel is fizethet

pénzügy

1 perc

A viselhető okoseszközök terjedését segíti a MasterCard új megoldása.

A kártyakibocsátó vállalat új együttműködést jelentett be múlt héten az amerikai Coin céggel, amelynek keretében fitneszaktivitás-mérő karpántokon, okosórákon és más viselhető készülékeken is elérhetővé teszik a mobilfizetést. Ez a lépés az októberben bejelentett „minden okoseszköz legyen fizetési eszköz” program része.

Az aktivitásmérők tervezésével foglalkozó Atlas Wearables, a „csuklón viselhető” személyi fitneszedző Moov és a divatos órákat készítő Omate lesz az első három olyan cég, amelyek az együttműködés által fizetési opciót építenek be a termékeikbe.

A Coin biztosítja a hardver- és szoftvertechnológiát, amelyet a MDES (MasterCard Digital Enablement Service) szolgáltatással kötnek össze és építenek be a készülékekbe.

Az Omate okosórája és a Moov aktivitásmérő

„A Payment of Things platform kész megoldást kínál, amellyel a viselhető eszközök és az IoT (Internet of Things) iparág piacán is megjelenik a fizetési funkció. A Coin-technológia használatával a gyártók jelentős költségeket és időt takaríthatnak meg” - mondta Kanishk Parashar, a cég vezérigazgatója és társalapítója.

Az együttműködés célja, hogy bővüljön a viselhető eszközök piaca, amely 2019-re akár 53 milliárd dolláros üzletet is jelenthet.