A tömegközlekedésben terjeszkedne az Apple Pay

A tömegközlekedésben terjeszkedne az Apple Pay

A tömegközlekedésben terjeszkedne az Apple Pay

pénzügy

1 perc

A szolgáltatást még október elején vezették be Japánban, ahol a felhasználók a vásárlások mellett jórészt a tömegközlekedési díjak kiegyenlítésére használják a mobilfizetést.

Az elmúlt két hónapban 1 millióra nőtt a szigetországban a felhasználók száma, és az Apple Pay-t háromszor többen használták a tömegközlekedési hálózaton, mint a hagyományos hitel- és bankkártyákat. Úgy tűnik kifizetődött, hogy a legújabb iPhone modellt felszerelték a Japánban népszerű, Sony által fejlesztett, FeliCa elnevezésű NFC-rendszerrel is.

Így tör előre az Apple Pay

A szolgáltatás ugyanis már az Apple Pay bevezetése előtt is népszerű volt a japánok körében, így már egy meglévő rendszeren alapuló, kényelmes alternatíva jelent meg azon felhasználók számára, akik az iPhone-jukat vagy Apple Watch órájukat szerették volna fizetésre használni.

Mindezek mellett az anyaországban is tovább gyorsul az almás cég mobilfizetési szolgáltatásának növekedése: a kiskereskedelemben már az üzletek 35%-a elfogadja az újfajta technológiát, ez szám szerint már 4 millió üzletet jelent.

A San Franciscóban megrendezett Re/Code Code Conference-en ezen kívül egy újabb együttműködést is bejelentettek. Az Apple Wallet mobilpénztárcában mostantól a felhasználók közötti fizetéseket kezelő alkalmazás, a Square Cash kártyáit is lehet tárolni, és bárhol lehet azokkal fizetni, ahol az Apple Payt is elfogadják.

A szolgáltatásért felelős alelnök, Jennifer Bailey azt is hozzátette, hogy a Japánban szerzett tapasztalatok alapján a felhasználók arra is számíthatnak, hogy további fejlesztésekkel próbálják meg kényelmesebbé tenni a tömegközlekedési fizetéseket, és ezen a területen is tovább szeretnének terjeszkedni.

A The Verge technológiai hírportál értesülései szerint az Apple tárgyalásokat folytat az Egyesült Államokban népszerű divatlánccal, a Gappel is, hogy ezzel növeljék kiskereskedelmi részesedésüket.

Forrás: NFC World+