Utazzon okosan a Kabuto bőröndjével!

Kapcsolódó cikkek

Utazzon okosan a Kabuto bőröndjével!

Utazzon okosan a Kabuto bőröndjével!

még több IoT

2 perc

A francia cég fejlesztése mindössze 9 óra alatt érte el a Kickstarteren meghirdetett közösségi finanszírozási kampányban kitűzött 50 ezer dollárt. Még három hét van hátra, de már 200 ezer dollár fölött jár a projekt. A korábban Xtend néven futó vállalkozás már második generációs okosbőröndjeivel jelentkezik a piacon.

A Kabuto-fejlesztés lényegesen többet tud annál, mint a korábban szimplán csak akkumulátorral felszerelt, intelligens utazótáskák. A bőrönd tetején található az ujjlenyomat-olvasóval ellátott zár – ami persze csak akkor működik, ha tulajdonosa nem felejtette el feltölteni az eszközt. Más esetben marad a hagyományos kulcs. A 10.000 mAh-es akkumulátorról különböző USB-A and USB-C kábelekkel tölthetők az egyéb eszközök, akár a laptop is.

A táska hátoldalára mágnessel kapcsolódó zseb „leszerelhető”, így az abban elhelyezett értékek, mint például a laptop vagy egy könyv felvihetők a repülőre. Visszaerősítve a zsebet, a benne elhelyezett elektronikai eszközök kábelen keresztül tölthetők. Az extra csendesként hirdetett, strapabíró kerekekkel felszerelt koffer mérete szükség esetén másfélszeresére bővíthető, és a tetejére egy kisebb táska is ráerősíthető.

A fejlesztők a különleges poggyászt nem a fapados utazóknak szánják, ez már az árából is kiderül; a kampány ideje alatt 435 dollárt, utána pedig 595 dollárt kérnek érte. A megfelelően pakolóknak – akármit is jelentsen ez – sokféle opciót kínál a vietnami és kínai gyártóbázissal rendelkező vállalkozás új terméke. Az érdeklődők állítólag az év végén juthatnak hozzá a megrendelésükhöz.

Ezt is olvassa el! Földön maradnak az okosbőröndök – Lehúzta a rolót a Bluesmart 

A startup korábban már összegyűjtött 1 millió dollárt. A finanszírozók között található a BlablaCar telekocsicéget alapító Frédéric Mazzellam, a kekszgyártással foglalkozó francia Michel & Augustin, az autós telematikában utazó, Coyote Systemet irányító Fabien Pierlot és a Bpifrance befektetési bank is.

Forrás: