Robbanásszerűen bővült az IoT-hálózat a Covid-járvány után

Kapcsolódó cikkek

Robbanásszerűen bővült az IoT-hálózat a Covid-járvány után

Robbanásszerűen bővült az IoT-hálózat a Covid-járvány után

még több IoT

1 perc

A globális mobil IoT-kapcsolatok terén tavaly 22 százalékos volt a növekedés, ezzel számuk elérte a 2,1 milliárdot – emelte ki a Berg Insight.

Egyetlen régió sem emelkedett ki a növekedési ütem tekintetében. Kína, Nyugat-Európa és Észak-Amerika fő regionális piacai hasonlóan növekedtek az év során, ahogy a világ kilábalt a COVID-19 világjárványból.

Kína azonban továbbra is élen jár a mobil IoT-kapcsolatok terén. A China Mobile ebben a szegmensben még mindig a világ legnagyobb szolgáltatója, becslések szerint 801 millió mobil IoT-kapcsolattal. A második helyen a China Unicom, a harmadikon a China Telecom végzett 300 millió, illetve 297 millió kapcsolattal. 

A nyugati szolgáltatók közül a Vodafone áll az élen 142 millió csatlakozással, majd az AT&T következik 95 millióval. A Deutsche Telekom és a Verizon egyenként 45–55 millió mobil IoT-kapcsolattal rendelkezett tavaly, de ebbe beleszámították a T-Mobile amerikai ügyfeleit is, akik a Deutsce Telekom IoT-előfizetői bázisához tartoznak.

A Telefónica, a KDDI és az Orange zárja a tízes rangsort mintegy 31 millió, 23 millió és 20 millió csatlakozással. A Berg Insight előrejelzése szerint 2026-ra 4,3 milliárd IoT-eszköz csatlakozik a mobilhálózatokhoz világszerte.

Forrás: